Напевно, кожна господарка для своїх домочадців готувала гороховий суп. У моїй сім'ї теж люблять таку страву. Кулінарних варіацій приготування горохового супу безліч – вибирайте на будь-який смак. А я пропоную зварити гороховий суп-пюре на курячому бульйоні, який урізноманітнить обідній перекус.
Пропонований покроковий рецепт горохового супу-пюре дасть вам можливість насолодитися смачною та ароматною стравою, яка виходить однорідною і її досить приємно їсти. Підійде такий суп пюре з гороху для дітей, які не люблять зустрічати в тарілці зненавиджені шматочки інгредієнтів (морква і цибуля, наприклад). Спробуйте на здоров'я смачний домашній гороховий суп-пюре!
Інгредієнти
- М'ясний бульйон: 1 л
- Горох: 150 г
- Картопля: 1 шт. (Великий)
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія оливкова: 3 ст. ложки (або інша рослинна)
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготовляємо продукти для варіння горохового супу-пюре. Бульйон я використала курячий, він у мене вже був готовий.
Замочуємо для супу горох у воді. Найкраще зробити це з вечора, а перед приготуванням супу воду злити, горох ще раз промити.
Горох перекладаємо в каструлю та заливаємо м'ясним бульйоном. Якщо ви бажаєте отримати пісний варіант супу-пюре, то використовуйте бульйон із овочів. Варимо горох приблизно 20 хвилин до напівготовності.
За цей час підготуємо овочі. Нарізаємо картоплю, відправляємо її в каструлю. Продовжуємо спільне варіння ще 15 хвилин.
Подрібнюємо овочі: моркву трьом, цибулю рубаємо шматочками.
По сковороді розподіляємо оливкову олію, обсмажуємо до м'якості спочатку цибулю, потім доповнюємо її морквяною стружкою та засмажуємо разом протягом 3-4 хвилин.
Обсмажену овочеву заготовку перекладаємо в суп, проварюємо ще п'ять хвилин і знімаємо каструлю з плити. Пробуємо на смак, доповнюємо суп спеціями.
Для пюрування використовуємо занурювальний блендер. Ось такий суп-пюре з гороху в нас вийшов.
Подачу горохового супу пюре можна урізноманітнити гілочкою свіжої зелені. Смачного!