Гостро лечо на зиму

Для шанувальників продуктів "з вогником" я пропоную зробити популярну заготівлю до холодів – гостре лечо, яке розпалить ваш апетит вже з першої проби.

Для шанувальників продуктів "з вогником" я пропоную зробити популярну заготівлю до холодів – гостре лечо на зиму, яке розпалить ваш апетит вже з першої проби. Домогтися потрібних смакових якостей для смачного лечо нам допоможуть часник та гострий перчик чилі. Особливо таку закуску оцінить сильна половина. Даний покроковий рецепт гострого лечо на зиму стане в нагоді вам, люб'язні господині, для дружніх посиденьок з друзями, адже різносол чудово поєднується з апетитними шматочками м'яса або запеченими скибочками картоплі.

Інгредієнти

  • Помідори: 500 г
  • Солодкий болгарський перець: 800 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Перець чилі: 0,5 шт.
  • Часник: 1 головка
  • Олія рослинна: 80 мл
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка (без гірки)
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки

Приготування

Беремо для зимової заготівлі потрібні продукти. Промиваємо, а потім обсушуємо стиглі помідори. Очищаємо від насіння болгарський перець, цибулину від лушпиння.

З томатів зрізаємо місце, де була плодоніжка. Нарізаємо помідори у формі невеликих скибочок. Форма нарізки особливої ролі не грає.

Часник розуміємо на зубки, очищаємо їх. Пропускаємо через прес часникові часточки або натираємо. Готуємо необхідну кількість гіркого стручка чилі.

Заготівлю з помідорів подрібнюємо в пюре за допомогою блендера. Помідори супроводжуємо в процесі часниковими зубчиками та гострим перчиком.

Продовжуємо нарізку інгредієнтів. На черзі — цибуля. Шинкуємо його невеликими смужками (напівкільцями).

Залишилося ще нарізати перець. Пропоную взяти форму великих часточок – пелюсток.

Переміщуємо до каструлі томатну заготовку. У неї викладаємо нарізку із перцю та цибулі.

Приєднуємо до інгредієнтів цукровий пісок, сіль та доповнюємо олією.

На помірному вогні після закипання варимо лечо протягом півгодини, іноді перемішуючи. Завершуємо процес гасіння додаванням оцту.

Гостро лечо розкладаємо у підготовлені заздалегідь стерилізовані банки. Закочуємо банки кришками, ставимо верх дном, кутаємо. Після охолодження переносимо заготівлю для зберігання у комору (льох).

Любителі гострих закусок обов'язково оцінять ваші старання під час дегустації!