Домашня тушонка зі свинини в мультиварці

Пропоную зробити тушонку в домашніх умовах. Для цього зручно використовувати мультиварку. Виходить домашня тушонка зі свинини в мультиварці смачної та апетитної.

Якщо потрібно швидко зварити суп або другу страву з макаронів, круп, то виручить м'ясне тушонка. Придбати тушонку можна в магазині, але часто такий продукт не завжди тішить своїм смаком та якістю. Пропоную зробити тушонку в домашніх умовах. Мені простіше та зручніше скористатися мультиваркою для приготування м'ясної заготівлі. Виходить домашня тушонка зі свинини в мультиварці смачної, соковитої, апетитної. Готувати з нею можна не лише вдома, а й на природі.

Із запропонованої кількості інгредієнтів у мене вийшло 4 баночки об'ємом 250 г та одна баночка 200 г.

Інгредієнти

  • Свинина: 1500 г (м'якоть)
  • Сіль: 37 г (за смаком)
  • Чорний перець – мелений: 1/3 ч. ложки (за смаком)
  • Лист лавровий: 3-4 шт.

Приготування

Щоб приготувати домашню тушонку, візьмемо інгредієнти за списком. Я використовувала свинину з жировими прошарками та салом.

З м'яса зрізаємо жирові прошарки та сало. Нарізаємо дрібними шматочками. Нарізування перекладаємо в знімну чашу мультиварки.

На дисплеї техніки вибираємо програму смаження. Час встановлюємо на 20 хвилин. Смажимо, періодично перемішуючи, шматочки сала так, щоб витопився жир. Кришкою мультиварку не закриваємо.

Підготуємо м'ясо для гасіння. Нарізаємо свинину невеликими шматочками (близький розмір 2,5-3 см). Намагаємося, щоб шматочки були приблизно однакові.

Шматочки м'яса викладаємо до розтопленого сала у чашу мультиварки.

Мультиварку фіксуємо кришкою. Включаємо програму "гасіння". Час ставимо на 4,5 години. Коли до закінчення програми залишиться 30 хвилин, кришку відкриваємо, всипаємо сіль, перець чорний мелений, додаємо лаврові листи. Перемішуємо. Знову закриваємо кришку мультиварки та продовжуємо гасіння до закінчення програми.

Для тривалого зберігання тушонки стерилізуємо банки над парою (або зручним для вас способом) разом із кришками. Гаряче тушонку перекладаємо в банки, закриваємо кришками. Банки остудити під пледом або ковдрою, потім для зберігання ставимо в холодильник. Я роблю невелику кількість тушонки, тому за місяць всю її використовую.

Використовуємо смачну домашню тушонку для приготування смачних страв. Смачного!