Компот із ранеток на зиму

Домашній компот із ранеток на зиму просто готувати, а виходить дуже смачно. Такий напій буде приємно попити в холодну пору року, згадуючи літо.

З невеликих яблук – ранеток – можна приготувати на зиму приголомшливий компот. Такий напій буде приємно попити взимку, згадуючи літо. Ранетки використовуватимемо повністю. Для солодкої заготівлі використовувала банки об'ємом 1 л. Саме таку ємність розрахований список інгредієнтів. Звичайно ж, підійдуть і банки більшого обсягу (2 та 3 л). Домашній компот із ранеток на зиму просто готувати, а виходить дуже смачно!

Інгредієнти

  • Яблука: 300 г (ранетки)
  • Цукор: 100 г
  • Вода: 850 мл

Приготування

Візьмемо яблука та цукор. Відразу поставимо стерилізувати банки і кип'ятити кришки.

Ранетки без ушкоджень добре промиваємо під проточною водою. У яблучок обриваємо хвостики і видаляємо листочки.

Кожну ранетку проколоти у 3-4 місцях гострою дерев'яною шпажкою. Після такої процедури плоди не полопаються під впливом окропу.

Яблука завантажуємо у банку. Повністю заливаємо окропом. Банку накриваємо кришкою та залишаємо хвилин на 15.

Акуратно з баночки зливаємо воду в каструлю. Доводимо воду до кипіння. Всипаємо цукор, перемішуємо. Проварюємо приблизно 2 хвилини.

Готовий сироп виливаємо в банку до ранеток.

Банку з компотом закочуємо кришкою. Ставимо банки на кришки і остуджуємо, укутавши пледом.

Компот із ранеток на зиму рекомендується зберігати у темному прохолодному місці. Вдалих вам заготовок!