З невеликих яблук – ранеток – можна приготувати на зиму приголомшливий компот. Такий напій буде приємно попити взимку, згадуючи літо. Ранетки використовуватимемо повністю. Для солодкої заготівлі використовувала банки об'ємом 1 л. Саме таку ємність розрахований список інгредієнтів. Звичайно ж, підійдуть і банки більшого обсягу (2 та 3 л). Домашній компот із ранеток на зиму просто готувати, а виходить дуже смачно!
Інгредієнти
- Яблука: 300 г (ранетки)
- Цукор: 100 г
- Вода: 850 мл
Приготування
Візьмемо яблука та цукор. Відразу поставимо стерилізувати банки і кип'ятити кришки.
Ранетки без ушкоджень добре промиваємо під проточною водою. У яблучок обриваємо хвостики і видаляємо листочки.
Кожну ранетку проколоти у 3-4 місцях гострою дерев'яною шпажкою. Після такої процедури плоди не полопаються під впливом окропу.
Яблука завантажуємо у банку. Повністю заливаємо окропом. Банку накриваємо кришкою та залишаємо хвилин на 15.
Акуратно з баночки зливаємо воду в каструлю. Доводимо воду до кипіння. Всипаємо цукор, перемішуємо. Проварюємо приблизно 2 хвилини.
Готовий сироп виливаємо в банку до ранеток.
Банку з компотом закочуємо кришкою. Ставимо банки на кришки і остуджуємо, укутавши пледом.
Компот із ранеток на зиму рекомендується зберігати у темному прохолодному місці. Вдалих вам заготовок!