Компот із кабачка та апельсина на зиму

Пропоную із кабачків заготовити на зиму смачний компот, включивши до складу апельсин та лимон. Виходить компот із кабачка та апельсина на зиму солодким, із цитрусовим ароматом.

Як відомо, кабачки не мають яскраво вираженого смаку, тому вони так чудово поєднуються з різними інгредієнтами – і овочами, і фруктами. Пропоную із кабачків заготовити на зиму смачний компот, включивши до складу напою апельсин та лимон. Виходить компот із кабачка та апельсина на зиму солодким, із приємним цитрусовим ароматом.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 1,5 л компоту (зручно використовувати 2 банки об'ємом 0,75 л). Скляну тару для напою слід попередньо простерилізувати зручним способом, а кришки до неї прокип'ятити протягом 2-3 хвилин.

Інгредієнти

  • Кабачок: 250 г (очищений, бажано молодий)
  • Апельсин: 1 шт. (Великий)
  • Лимон: 0,5 шт. (Великий)
  • Цукор: 200 г
  • Вода: приблизно 1,3 л

Приготування

Щоб заготовити на зиму компот із кабачка та апельсина, візьмемо потрібні інгредієнти. Апельсин і лимон ретельно промиваємо та ошпарюємо окропом.

Кабачок очищаємо від шкірки та насіння. Для компоту нарізаємо кабачок середніми за розміром кубиками.

З апельсина та лимона за допомогою великої тертки знімаємо цедру.

З половинки лимона зручним способом вичавлюємо сік.

Апельсин нарізаємо невеликими шматочками. У процесі нарізування слід видалити кісточки.

Кубики кабачка та шматочки апельсина розподіляємо по банкам. Додаємо цедру. Вміст заливаємо окропом. Банки накриваємо кришками та залишаємо в такому положенні на 20 хвилин.

Воду зі банок акуратно зливаємо в ковшок або каструльку. Всипаємо цукор, перемішуємо, доводимо до кипіння. Сироп кип'ятимо кілька хвилин. Потім у солодкий сироп вливаємо лимонний сік (приблизно 4 чайні ложки).

Приготовлений сироп виливаємо у банки. Закупорюємо компот кришками, перевертаємо дном догори, остуджуємо під ковдрою. Для зберігання компот із кабачка та апельсина ставимо у прохолодне місце.

Взимку такий компот порадує вас своїм смаком та ароматом. Смачного!