Пропоную зробити гостру аджику із кабачків. У складі такого соусу є крім кабачка болгарський перець, пекучий перець, часник і пряна суміш мелених спецій. Домашня гостра аджика із кабачка на зиму урізноманітнить подачу страв із м'яса, риби. Її можна запропонувати як холодну закуску на скибочці хліба.
Із запропонованої кількості продуктів виходить 0,5 л аджики. Я для зберігання використовувала баночки по 0,25 л. Попередньо скляну тару потрібно зручним способом простерилізувати (я роблю це над парою), кришки прокип'ятити протягом 3-х хвилин.
Інгредієнти
- Кабачок: 400 г (очищений)
- Солодкий болгарський перець: 200 г (очищений)
- Паста томатна: 100 г
- Олія рослинна: 40 мл
- Часник: 5-6 зубчиків
- Перець пекучий: 1 стручок
- Цукор: 1,5 ст. ложки
- Сіль: 1,5 ч. ложки
- Суміш перців: 1 ч. ложка
- Оцет 9%: 2 ст. ложки
Приготування
Щоб заготовити на зиму аджику із кабачка, візьмемо потрібні продукти. Очищаємо кабачок, перці, часникові зубчики.
Очищені перці та кабачок нарізаємо для подальшого подрібнення у м'ясорубці невеликими шматочками.
По черзі шматочки овочів опускаємо в м'ясорубку, прокручуємо. Ось така кабачкова маса вийшла.
У цю масу додаємо томатну пасту. Всипаємо сіль, цукор та суміш мелених пряних перчиків. Вливаємо порцію олії. Інгредієнти добре перемішуємо.
Доводимо вміст до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити. При слабкому кипінні гасимо аджику із кабачка протягом 1 години. Періодично овочеву масу перемішуємо.
Часникові зубчики пропускаємо через прес або дрібно натираємо, додаємо в аджику за годину гасіння. Перемішуємо, продовжуємо готувати ще 5 хвилин. Наприкінці вливаємо оцет, тримаємо на плиті 1 хвилину.
Відразу гостру аджику перекладаємо в стерилізовані банки та закупорюємо їх кришками. Остуджуємо заготівлю в перевернутому вигляді під ковдрою, а для зберігання ставимо в прохолодне місце.
Всім смачного!