Консервовані помідори з хроном

Пропоную випробувати рецепт консервованих помідорів із хріном. Такий різносол можна подати як додаток до сімейного обіду чи святкового гуляння.

Серед багатьох знайомих багато шанувальників консервованих помідорів. Такий різносол можна подати як чудове доповнення до вечері, сімейного обіду або святкового застілля. Пропоную випробувати консервовані помідори з хріном, які знайдуть серед обивателів своїх шанувальників.

Смаковий тон консервації з помідорами надають шматочки кореня хрону та часнику. Перед реалізацією рецепту підготуйте скляні баночки. Їх обов'язково потрібно поставити стерилізуватися разом із кришками. До речі, вказана кількість інгредієнтів призначена для 1 літрової баночки.

Інгредієнти

  • Помідори: 600 г
  • Корінь хрону: 1 шт.
  • Часник: 3 зубчики
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки
  • Вода: 500 мл

Приготування

Готуємо продукти для консервованих помідорів.

Ретельно очищаємо корінь хрону і нарізаємо його у формі тонких шматочків. Часникові зубки звільняємо від лушпиння.

У підготовлену скляну тару відповідного об'єму кладемо листок лаврушки, кидаємо шматочки хрону та часникові зубчики.

Промиваємо помідори, плоди поміщаємо щільно у банку.

Кип'ятимо воду і вливаємо її до банку догори. Залишаємо так помідори хвилин на 10.

З|із| банки воду знову перелити в каструльку і знову прокип'ятити. А безпосередньо в банку до помідорів додати цукровий пісок, сіль і влити оцет у кількості, що рекомендується.

Окропом залити вміст і закатати ключем або використовувати гвинтові кришки. Банки перевернути на кришки та укутати теплим рушником. Після охолодження прибрати у прохолодне місце.

Апетитних вам заготовок!