Соус Вогник із помідорів на зиму

Якщо вам подобаються гострі, з яскравим смаком соуси, то обов'язково приготуйте соус Вогник із помідорів на зиму. Така заготовка виходить ароматною та пікантною.

Якщо вам подобаються гострі, з яскравим смаком соуси, то обов'язково приготуйте вогник з помідорів. Така заготівля чудово доповнює пельмені, манти та інші страви з м'яса. Домашній соус Вогник із помідорів на зиму виходить ароматним та пікантним. Крім помідорів для рецепту буде потрібно часник і корінь хрону. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 1 л гострого соусу. Заздалегідь простерилізуйте для заготівлі банки та прокип'ятіть кришки до них.

Інгредієнти

  • Помідори: 1 кг
  • Корінь хрону: 100 г
  • Часник: 100 г
  • Сіль: 1 ст. ложка

Приготування

Підготуємо інгредієнти. Найкраще взяти для Вогника м'ясисті помідори. Ретельно промиваємо їх під проточною водою.

Розбираємо голівки часнику на зубчики та очищаємо їх від лушпиння. З кореня хрону потрібно зіскребти забруднення.

Подрібнювати помідори в м'ясорубці, тому нарізаємо плоди невеликими скибочками.

Закидаємо помідорні скибочки у чашу м'ясорубки. Прокручуємо. Виходить така маса.

Для подрібнення кореня хрону та часнику я використовувала тертку з маленькими осередками. Можна прокрутити ці інгредієнти і в ручній м'ясорубці (кому, як зручно). При подрібненні хрону приготуйтеся «пустити сльозу».

Томатну масу переливаємо у каструлю. Додаємо подрібнений хрін та часник. Всипаємо сіль. Інгредієнти перемішуємо.

Доводимо вміст до кипіння. Зменшуємо вогонь. Проварюємо соус Вогник 10 хвилин.

Розподіляємо готовий соус Вогник, поки він гарячий, стерилізованими баночками. Закупорюємо.

Банки ставимо на кришки та остуджуємо повністю під пледом. Рекомендується такий гострий соус із помідорів зберігати в прохолодному місці. Смачна вам дегустація!