Сезон дозрівання овочів – це час заготівель на зиму смачних різносолів. Пропоную із солодкого болгарського перцю зробити салат із гострою пікантною ноткою. Зберігати такий салат можна за кімнатної температури. Готується гострий салат із перцю на зиму швидко та просто.
Запропонованої кількості інгредієнтів вистачить на баночку об'ємом 0,5 л. До речі, заздалегідь простерилізуйте тару, а прокип'ятіть кришку.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 400 г (очищений)
- Цибуля ріпчаста: 200 г (очищена)
- Помідори: 130 г
- Часник: 2 зубчики
- Перець чилі: 1 шт.
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Цукор: 2 ст. ложки
- Чорний перець – мелений: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 40 мл
- Оцет яблучний: 2 ч. ложки
Приготування
Візьмемо за списком потрібні інгредієнти. Очищаємо перці, цибулю та часник. Добре промиваємо помідори.
Плоди солодкого болгарського перцю подрібнюємо у формі довгих смужок. Гіркий перець нарізаємо кільцями.
До заготівлі з перців додаємо подрібнену півкільцями цибулю і нарізану пластинками часник.
До інгредієнтів вливаємо порцію олії, засипаємо цукор, сіль, чорний мелений перчик. Перемішуємо склад.
Помідори нарізаємо часточками та викладаємо до інгредієнтів, знову перемішуємо.
Каструлю із вмістом ставимо на вогонь і доводимо до кипіння. Зменшуємо нагрівання плити, проварюємо салат 15 хвилин. Періодично інгредієнти перемішуємо при варінні.
У салат із перцю вливаємо оцет, перемішуємо, варимо ще 5 хвилин.
Гострий салат із болгарського перцю перекладаємо у підготовлену стерилізовану банку, закупорюємо її кришкою. Банку з салатом перевертаємо догори дном, укутуємо пледом і повністю остуджуємо.
Смачних вам заготовок на зиму!