Лечо без цибулі та моркви

Готуємо з вами лечо без цибулі та моркви. Цей рецепт подобається мені своєю простотою готування і тим, що таке лечо відмінна заготівля для приготування інших страв.

Є багато кулінарних варіацій приготування лечо. Хтось поєднує основні інгредієнти з різними овочами, хтось коригує смак пікантними спеціями та приправами, роблячи лечо пряним, гострим чи солодким. Ось покроковий рецепт лечо без цибулі та моркви, який подобається мені своєю простотою приготування. Звичайно ж, ця перевага – не єдина. Таке лечо без цибулі та моркви – відмінна заготівля для приготування інших страв: рагу, підлив, соусів, супів. Для цього лечо рекомендується взяти м'ясисті плоди перцю, солодкуваті та соковиті.

Інгредієнти

  • Солодкий болгарський перець: 700 г
  • Помідори: 600 г
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Цукор: 1,5 ст. ложк
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Часник: 2 зубки
  • Оцет 9%: 2 ст. ложки

Приготування

Підготовляємо для варіння інгредієнти. Стерилізуємо банки на зберігання лечо.

Почнемо із помідорів. Їх слід добре промити і нарізати на часточки, зрізаючи місце, де була плодоніжка.

Помідорні скибочки перекладаємо у чашу подрібнювача. На високих оборотах доводимо заготівлю до пюре. Можна також для подрібнення користуватися м'ясорубкою.

Ретельно споліскуємо перці. Видаляємо з плодів насіннєву коробочку та білі перегородки. Подрібнюємо перці смужками чи пелюстками.

Смужки перцю переправляємо у відповідну каструлю (казан). Вміст заливаємо томатною масою.

Вливаємо до інгредієнтів олію. Засипаємо цукровий пісок, кидаємо порцію солі.

Лічо на помірному вогні варимо після закипання протягом 40 хвилин. Склад лечо в кінці приготування урізноманітнити часниковими зубками, подрібненими терткою. Не забуваємо влити оцет. Лечо перемішуємо та прибираємо з вогню.

Розкладаємо лечо в стерилізовану тару і закручуємо кришками (або користуємося ключем для закрутки). Банки з лечо ставимо на кришки. Огортаємо ковдрою. Заготівлю «не тривожимо» добу, щоб ліко повністю охололо. Після цього зберігаємо лечо в прохолодному місці.

Всім приємного клопоту на кухні!