Яблучне варення часточками на зиму

Консервуємо яблучне варення. Таке варення часточками подобається мені своєю консистенцією та смаком. Також варення відмінно підходить як начинка для пирогів.

Сьогодні на продовольчих прилавках у будь-який сезон можна зустріти яблука, а, отже, зварити варення з даного фрукта не важко протягом усього року.

Щоправда, справжні цінителі яблучної ласощі не стануть оскаржувати кулінарну думку про те, що найсмачніші ласощі виходять із домашнього свіжого врожаю. Кінець літа і осінь – чудова пора, що запастися на зиму апетитним варенням. Пропоную вам покроковий рецепт яблучного варення часточками, яке просто готується.

Таке яблучне варення часточками подобається мені і своєю консистенцією, і приємним кольором, і можливістю використовувати його як начинку для домашніх пирогів і пиріжків.

Інгредієнти

  • Яблука: 500 г (кисло-солодкі)
  • Цукор: 500 г

Приготування

Для рецепту беремо яблука кисло-солодкого гатунку. Відміряємо необхідну кількість цукрового піску. З цього набору продуктів виходить баночка яблучного варення об'ємом 0,5 л.

Під проточною водою промиваємо плоди яблук, які мають бути без видимих ушкоджень.

Овочечисткою (або ножем) тонко зрізаємо з яблук шкірку. Подрібнюємо фрукт скибочками без насіння. Вага яблучної нарізки має бути 500 г.

Заготівлю із яблук засипаємо цукровим піском. Інгредієнти ложкою обережно перемішуємо.

А тепер почекаємо пару годин, щоб яблука під впливом солодкого компонента пустили сік, а цукрові кристали розчинилися.

Солодку яблучну заготівлю для варення переміщуємо у відповідну каструлю. На середньому вогні доводимо до кипіння.

Проварюємо яблука протягом 30 хвилин, періодично перемішуючи.

Готове яблучне варення часточками викладаємо в підготовлену (заздалегідь стерилізовану) банку.

Банку з варенням закручуємо кришкою, остуджуємо, а потім ставимо у прохолодне місце.

Солодкого вам перекусу разом із варенням із яблук!