Напевно, багато господарок заморожують на зиму ягоди. Така заготівля — відмінна кулінарна підмога у приготуванні різноманітної випічки, десертів, напоїв. Перед початком нового сезону я намагаюся використовувати заморожені ягідки, щоб розвантажити морозильну камеру для свіжого врожаю. Серед запасів у мене була заморожена вишня з кісточками. Для випічки пирога вона не підійде, а ось для варення – саме те. Ось покроковий рецепт варення із замороженої вишні, яке просто готується. Робила я варення в невеликій кількості, щоб відразу його використовувати як солодкий соус до млинців, булочок, так, і просто з чашкою чаю.
Інгредієнти
- Вишня: 350 г (заморожена)
- Цукор: 250 г
Приготування
Дістаємо з морозилки вишню, відсипаємо потрібну кількість цукрового піску.
Заморожену вишню перекладаємо в каструлю, в якій варитимемо ягідну солодку.
До ягод засипаємо цукровий пісок.
Вишню перемішуємо з|із| цукровим піском і залишаємо так хвилин на 30. За цей час ягоди трохи відтануть і пустять трохи соку.
Заготівлю для варення у каструлі ставимо на вогонь. Доводимо ягоди із цукром до кипіння. Нагрів плити зменшуємо. Періодично перемішуючи, готуємо варення протягом 30-40 хвилин. Варення виходить у міру густим.
Перекладаємо варення із замороженої вишні в чисту тару. Коли варення охолоне, прибираємо його на полицю холодильника.
Всім смачного та солодкого перекушування!