Хріновина з помідорами та часником на зиму

Робимо заголовки на зиму. Цього разу готуємо гостру хронину з помідорами. Заготівля відмінно підходить до м'ясних страв або використовується як закуска.

Для любителів гостренького пропоную покроковий рецепт хрону з помідорами на зиму, яка є чудовим соусом. Така зимова заготівля відмінно підходить до м'ясних страв, так, і як закуска вона приваблива. Неповторний аромат соусу надає коріння хрону.

Незважаючи на простоту реалізації рецепта, заготівля хрону має свої гастрономічні «підводні камені». Для подрібнення помідор я використовувала електричну м'ясорубку, але прокручувати в такій техніці коріння хрону не рекомендується, адже даний девайс просто не впорається із завданням подрібнення, і ви ризикуєте позбутися кухонного помічника. Скористайтеся для прокручування коріння звичайною ручною м'ясорубкою (підійде для подрібнення та терка).

Приділіть відразу увагу тарі, в якій зберігатиметься хріновіна. Баночки потрібно буде простерилізувати разом із кришками. Домашня крона з помідорами на зиму складається з консервантів, тому її можна зберігати сирою.

Інгредієнти

  • Помідори: 800 г
  • Часник: 30-50 г
  • Корінь хрону: 80-100 г
  • Сіль: 1 ч. ложка

Приготування

Беремо продукти. Корінь хрону промиваємо, чистимо. Промиваємо помідори, а часник очищаємо від лушпиння.

Потрібна кількість хрону та часнику подрібнюємо. Я використовувала тертку з дрібними поділками. Можна взяти м'ясорубку ручну.

Займемося помідорами. Розрізаємо помідори на скибочки, видаляючи місце, де росла плодоніжка. Плоди повинні бути без пошкоджень, щоб не зіпсувати смак гострого соусу, і він не забродив.

По черзі помідорні часточки перекладаємо в чашу м'ясорубки, отримуємо таку помідорну масу.

До подрібнених помідорів викладаємо хрін та часник.

Інгредієнти присолюємо на власний смак.

Склад хрону перемішуємо і залишаємо хвилин на 15 настоятися. Якщо соус, що вийшов, здається кислуватим, то можна трохи кинути цукорка.

Гострий соус-хреновину, що вийшов, розподіляємо по баночках. Закриваємо їх гвинтовими кришками. Для закупорки можна взяти і звичайні капронові кришки, а ось закочувати баночки не рекомендується.

Домашню хроніку з часником зберігаємо до слушної нагоди і із задоволенням пригощаємося. Приємного вам апетиту!