Гречана каша з чорносливом

Кашу із гречки можна приготувати по-різному. Мені подобається гречана каша з чорносливом та пасерованими овочами. Така каша підійде і для пісного меню.

Кашу із гречки можна приготувати по-різному. Мені подобається кулінарний варіант, у якому гречка доповнюється пасерованими овочами та чорносливом без кісточок. Така каша чудово урізноманітнить як гарнір страви з курки, м'яса, риби або овочів. Підійде гречана каша з чорносливом та для пісного меню. Виходить гречка з чорносливом у міру в'язкою, дуже смачною та корисною.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 1 склянка
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Чорнослив: 1 жменя (без кісточок)
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Вода: 2 склянки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб зварити гречану кашу із чорносливом, підготуємо потрібні інгредієнти. Чорнослив без кісточок на 10 хвилин заливаємо окропом, потім обполіскуємо. Очищаємо морквину та цибулю. Гречку заздалегідь перебрати і добре промити холодною водою. Я для приготування обрала казан, можна взяти глибоку сковороду або сотейник.

Нарізаємо цибулю маленькими шматочками. У казані розігріваємо олію. Перекладаємо нарізку з|із| цибулі і, періодично перемішуючи, пасеруємо на середньому вогні 3 хвилини.

Морквину натираємо. Заготівлю з моркви перекладаємо до цибулі. Продовжуємо обсмажувати овочі разом ще 3-4 хвилини.

До пасерованих овочів перекладаємо промитий чорнослив. Перемішуємо. Прогріваємо моркву, цибулю та чорнослив 3 хвилини.

До інгредієнтів у казан викладаємо підготовлену гречану крупу. Вміст солимо на смак і перчимо.

Гречку з овочами та чорносливом заливаємо кип'яченою водою.

Котел накриваємо кришкою. Варимо гречану кашу за слабкого кипіння 20 хвилин.

Гречана каша з овочами та чорносливом вийшла смачною та ситною. Пригощайтесь, приємного всім апетиту!