Кашу із гречки можна приготувати по-різному. Мені подобається кулінарний варіант, у якому гречка доповнюється пасерованими овочами та чорносливом без кісточок. Така каша чудово урізноманітнить як гарнір страви з курки, м'яса, риби або овочів. Підійде гречана каша з чорносливом та для пісного меню. Виходить гречка з чорносливом у міру в'язкою, дуже смачною та корисною.
Інгредієнти
- Крупа гречана: 1 склянка
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Чорнослив: 1 жменя (без кісточок)
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Вода: 2 склянки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зварити гречану кашу із чорносливом, підготуємо потрібні інгредієнти. Чорнослив без кісточок на 10 хвилин заливаємо окропом, потім обполіскуємо. Очищаємо морквину та цибулю. Гречку заздалегідь перебрати і добре промити холодною водою. Я для приготування обрала казан, можна взяти глибоку сковороду або сотейник.
Нарізаємо цибулю маленькими шматочками. У казані розігріваємо олію. Перекладаємо нарізку з|із| цибулі і, періодично перемішуючи, пасеруємо на середньому вогні 3 хвилини.
Морквину натираємо. Заготівлю з моркви перекладаємо до цибулі. Продовжуємо обсмажувати овочі разом ще 3-4 хвилини.
До пасерованих овочів перекладаємо промитий чорнослив. Перемішуємо. Прогріваємо моркву, цибулю та чорнослив 3 хвилини.
До інгредієнтів у казан викладаємо підготовлену гречану крупу. Вміст солимо на смак і перчимо.
Гречку з овочами та чорносливом заливаємо кип'яченою водою.
Котел накриваємо кришкою. Варимо гречану кашу за слабкого кипіння 20 хвилин.
Гречана каша з овочами та чорносливом вийшла смачною та ситною. Пригощайтесь, приємного всім апетиту!