Картопляні драники на сковороді

Картопляні оладки (драніки) – національна страва слов'янських народів. Я пропоную вам правильний рецепт картопляних драників на сковороді. Картоплю ми подрібнимо, доповнимо потім її цибулею, для пікантності смаку додамо потовчений часник.

Картопля – це універсальний коренеплід, який користується популярністю у обивателів протягом уже не одного століття. Він застосовується і для приготування супів, і для варіння смачних і ситних других страв, і для випікання. Напевно, багатьом знайома така картопляна страва як драники.

Картопляні оладки (драніки) – національна страва слов'янських народів. Я пропоную вам правильний рецепт картопляних драників на сковороді. Картоплю ми подрібнимо, доповнимо потім її цибулею, для пікантності смаку додамо потовчений часник. Крім того, для зв'язування інгредієнтів нам знадобиться сире куряче яйце та звичайне пшеничне борошно.

Інгредієнти

  • Картопля: 4-5 шт. (середнього розміру)
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 3-4 ст. ложки
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Часник сушений: 1-2 зубчики
  • Сіль: 3 щіпки
  • Чорний перець – мелений: 1 щіпка
  • Олія рослинна: 50 мл

Приготування

Для домашніх драників очищаємо картоплю, цибулю та часник. Готуємо решту інгредієнтів.

Очищені бульбоплоди подрібнюємо відразу в миску, скориставшись теркою з великими осередками. Картопляну масу, що вийшла, можна несильно віджати, щоб зменшити кількість крохмалю в готовій страві.

Тепер картопляну масу доповнимо цибулею. Його можна або подрібнити на тертці, або нарізати дуже дрібними шматочками.

Зубчик часнику натираємо чи пропускаємо через спеціальний прес. Часникову нотку у майбутніх драниках доповнимо ще спеціями. Використовуємо сіль і додаємо трохи меленого перчика, підійде і паприка.

До інгредієнтів у миску забиваємо яйце стандартного розміру.

Слідом посипаємо борошно. Використовуємо спочатку не всю норму, а пару супових ложок.

Столовою ложкою компоненти картопляного тіста добре перемішуємо між собою. Якщо на виході основа для драників вийшла рідкою, то підсипаємо ще муки і знову перемішуємо.

Заповнюємо дно сковороди олією, обов'язково прогріваємо його. Починаємо викладати картопляне тісто на сковороду за допомогою ложки, формуючи оладки.

Коли драники матимуть золотисту скоринку з одного боку, перевертаємо їх. Так використовуємо все виготовлене нами картопляне тісто.

Рекомендується оладки з картоплі після смаження помістити на паперові рушники або серветки. Так ми видалимо з драників надлишки олію.

Смачні та ситні картопляні драники на сковороді з цибулею та часником подаємо до столу. Подачу можна урізноманітнити сметаною. Частуйтесь на здоров'я!