Котлети з фаршу з тертою картоплею

Пропоную сьогодні вам зробити соковиті котлети з фаршу з тертою картоплею, які «підкуповують» своєю ніжністю та відмінним смаком.

Господині, які включають у повсякденне меню домашні котлети, готують їх за різними рецептами. Часто до складу котлетної маси додається розмоклий хлібний м'якуш. Альтернативою хлібу (булці) може бути картопля. Пропоную зробити соковиті котлети з фаршу з тертою картоплею, які «підкуповують» своєю ніжністю та відмінним смаком. Від таких котлеток, я певна, мало хто відмовиться!

Як основний інгредієнт можна використовувати фарш з будь-якого виду м'яса. У мене в холодильнику був змішаний фарш із яловичини та свинини. Наші котлетки чудово «гармонують» із різними гарнірами. Запропонувати котлети з тертою картоплею можна з макаронними виробами, кашами, овочами чи бобами.

Інгредієнти

  • Фарш м'ясний: 350 г
  • Картопля: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 1 зубчик
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки (для панірування)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 4-5 ст. ложок

Приготування

Виготовляємо продукти для домашніх котлеток. Очищаємо картоплю, цибулину, часникову часточку. Фарш має бути розмороженим.

Готування котлетної маси почнемо з підготовки овочів. Очищений лук і часточку часнику подрібнюємо, скориставшись теркою. Також чинимо і з картоплею. Терку беремо з дрібними поділками.

До подрібнених овочів розміщуємо розморожений м'ясний фарш.

Вміст у мисці солимо, орієнтуючись на власний смак. Кидаємо мелені спеції за перевагою. Я зазвичай використовую чорний мелений перець упереміш з паприкою.

М'ясний фарш із ретельністю змішуємо з картопляно-овочевою масою та спеціями.

Щоб котлетна маса стала ніжною та потрібною консистенції, кладемо заготовку в щільний поліетиленовий мішечок і зав'язуємо. А тепер 20-25 разів кидаємо мішечок із фаршем на стіл, іншими словами – відбиваємо його. Така процедура, до речі, не дасть при жарінні котлетам розвалитися.

Повертаємо м'ясну заготовку для котлет у миску. Долоні змочуємо холодною водою і починаємо формувати котлети. Качаємо спочатку м'ясний колобок, а потім просто сплющуємо його. Обвалюємо заготовки в борошні. Можна взяти панірувальні сухарики.

Вливаємо на сковороду олію. Коли жир почне видавати тріск, котлетні заготовки поміщаємо в сковороду. На смаження котлет з двох сторін йде приблизно 15 хвилин. Додатково можна потомити котлетки під кришкою, наливши в сковороду воду або якийсь соус (наприклад, сметанний).

Неймовірно ніжні котлети з картоплею приготовлені! Можна запропонувати такі биточки-котлетки просто з скибочкою хліба. Неймовірно смачно!