Смажена горбуша на сковороді

Сьогодні у нас із вами рецепт риби. Готуємо горбушу на сковороді з додаванням соусу дзадзики. З цим соусом рибка стають ще смачнішою та ароматнішою.

М'ясо або риба, доповнені при подачі хорошим соусом, стають ще смачнішими та ароматнішими. Є універсальні соуси, які підходять до будь-яких смажених або запечених страв. Одним з таких соусів є соус дзадзікі. Грецький холодний соус із натурального йогурту, свіжого огірка, подрібненого часнику, оливкової олії, соку лимона та кропу стане чудовим доповненням до улюблених страв. Він має приємний аромат та освіжаючий смак, який віддалено нагадує смак малосольних огірків та сметани. Дуже добре соус підходить до смаженої риби. Готуємо шматочки горбуші на сковороді в олії та при подачі доповнюємо соусом дзадзики. Щоб риба вийшла соковитою, поливаємо її соком лимона та швидко обсмажуємо на сковороді.

Інгредієнти

  • Горбуша: 2 шматки
  • Огірок свіжий (довгий): половинка
  • Часник: 2 великі часточки
  • Йогурт грецький: 4 ст. л.
  • Сік лимонний: 2 ст. л.
  • Кріп: 2 гілочки
  • Олія оливкова: 1 ч. л.
  • Олія соняшникова
  • Чорний перець – мелений
  • Сіль

Приготування

Якщо для приготування використовуємо цілу заморожену горбушу, то її заздалегідь розморожуємо. Промиваємо рибу, відрізаємо плавці, зіскоблюємо луску, потрошимо і ще раз ретельно промиваємо. Відрізаємо від туші порційні шматочки, промиваємо та видаляємо вологу рушником із паперу.

Підготовлені шматочки риби поливаємо лимонним соком (1 ст. л.), посипаємо сіллю та свіжомеленим перцем.

Відправляємо рибу в сковороду із олією (2-3 ст. л.) і ставимо на сильний вогонь. Прикриваємо сковороду кришкою і смажимо з 2-х сторін не довше 10 хвилин. За цей час риба повністю приготується та залишиться дуже соковитою.

Поки смажиться горбуша, половину огірка очищаємо від шкірки, розрізаємо вздовж на 2 частини та прибираємо насіння за допомогою чайної ложки. У насінні міститься багато вологи, яка в соусі не потрібна. Очищені половинки натираємо на великій тертці.

У глибоку миску викладаємо грецький йогурт, який можна замінити будь-який натуральний йогурт.

Частки часнику очищаємо, викладаємо на дошку, давимо широким боком ножа і дрібно нарізаємо. Часник ще можна видавити через прес. Гілочки кропу дрібно нарізаємо. У миску з йогуртом виливаємо залишки соку лимона (1 ст. л.), оливкову олію, викладаємо підготовлені кріп, часник, доповнюємо сіллю та свіжомеленим перцем.

Натертий огірок віджимаємо і відправляємо в миску з продуктами.

Добре перемішуємо, пробуємо на сіль і соус дзадзики готовий.

Ароматну смажену горбушу знімаємо з плити.

Перекладаємо шматочки риби на тарілку, доповнюємо вареним рисом або пюре з картоплі, додаємо ароматний йогуртовий соус і відразу подаємо зі свіжими нарізаними овочами та хрустким хлібом.