Грудинка по-домашньому

Пропоную зробити грудинку по-домашньому, яку краще запропонувати на стіл як ситну закуску. Виходить грудинка по-домашньому в міру пікантної та гострої.

Зі свинячої грудинки можна легко і просто приготувати справжній м'ясний делікатес. Пропоную зробити грудинку по-домашньому, яку краще запропонувати на стіл як ситну закуску на скибочці хліба з гірчицею. Виходить грудинка по-домашньому ситна, в міру пікантна і гостра за своїми смаковими властивостями. Я використовувала грудинку разом з реберцями, але можна їх за бажання і зрізати.

Інгредієнти

  • Грудинка свиняча: 800 г
  • Сіль: 150 г
  • Вода: 2 л (або скільки потрібно)
  • Лист лавровий: 3 шт.
  • Перець чорний (горошком): 5 шт.
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Суміш перців: 1,5 ч. ложки
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Часник: 5-7 зубчиків

Приготування

Щоб приготувати грудинку по-домашньому, візьмемо потрібні інгредієнти.

Шкірку біля грудинки скоблим ножем, видаляючи забруднення. М'ясо промиваємо під проточною холодною водою, обсушуємо паперовими рушниками.

У каструлю наливаємо воду. Всипаємо сіль, кидаємо горошини перцю та лаврові листи. За кількість солі не переживайте, грудинка візьме стільки, скільки їй потрібно в процесі приготування. Розсіл доводимо до кипіння.

Як тільки розсіл закипить, перекладаємо в нього грудинку. Вода повинна бути вищою за м'ясо приблизно на 2-3 см.

Свинячу грудинку варимо в розсолі при помірному кипінні 40 хвилин. Після варіння каструлю знімаємо з вогню і остудити грудинку повністю прямо в розсолі.

Очищаємо зубчики часнику. Подрібнюємо їхньою маленькою теркою або пропускаємо через спеціальний прес. Часникову масу змішуємо зі спеціями. Я використовувала суміш перців та паприку. Ви можете додати свої улюблені приправи.

Охолоджену грудинку дістаємо з каструлі, обсушуємо. Натираємо з усіх боків варену грудинку сумішшю з часнику та спецій.

Грудинку загортаємо у фольгу. Тепер грудинку відправляємо на полицю холодильника. Залишаємо грудинку в холодильник щонайменше на 2 години, але краще дати їй просочитися спеціями протягом ночі.

Грудинка по-домашньому вийшла дуже смачною, приступаємо до дегустації. Всім смачного!