Зі свинячої грудинки можна легко і просто приготувати справжній м'ясний делікатес. Пропоную зробити грудинку по-домашньому, яку краще запропонувати на стіл як ситну закуску на скибочці хліба з гірчицею. Виходить грудинка по-домашньому ситна, в міру пікантна і гостра за своїми смаковими властивостями. Я використовувала грудинку разом з реберцями, але можна їх за бажання і зрізати.
Інгредієнти
- Грудинка свиняча: 800 г
- Сіль: 150 г
- Вода: 2 л (або скільки потрібно)
- Лист лавровий: 3 шт.
- Перець чорний (горошком): 5 шт.
- Перець запашний горошком: 3 шт.
- Суміш перців: 1,5 ч. ложки
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Часник: 5-7 зубчиків
Приготування
Щоб приготувати грудинку по-домашньому, візьмемо потрібні інгредієнти.
Шкірку біля грудинки скоблим ножем, видаляючи забруднення. М'ясо промиваємо під проточною холодною водою, обсушуємо паперовими рушниками.
У каструлю наливаємо воду. Всипаємо сіль, кидаємо горошини перцю та лаврові листи. За кількість солі не переживайте, грудинка візьме стільки, скільки їй потрібно в процесі приготування. Розсіл доводимо до кипіння.
Як тільки розсіл закипить, перекладаємо в нього грудинку. Вода повинна бути вищою за м'ясо приблизно на 2-3 см.
Свинячу грудинку варимо в розсолі при помірному кипінні 40 хвилин. Після варіння каструлю знімаємо з вогню і остудити грудинку повністю прямо в розсолі.
Очищаємо зубчики часнику. Подрібнюємо їхньою маленькою теркою або пропускаємо через спеціальний прес. Часникову масу змішуємо зі спеціями. Я використовувала суміш перців та паприку. Ви можете додати свої улюблені приправи.
Охолоджену грудинку дістаємо з каструлі, обсушуємо. Натираємо з усіх боків варену грудинку сумішшю з часнику та спецій.
Грудинку загортаємо у фольгу. Тепер грудинку відправляємо на полицю холодильника. Залишаємо грудинку в холодильник щонайменше на 2 години, але краще дати їй просочитися спеціями протягом ночі.
Грудинка по-домашньому вийшла дуже смачною, приступаємо до дегустації. Всім смачного!