Малосолений оселедець цілком у домашніх умовах

Страви з оселедця завжди мають успіх на будь-якому застілля. Засолювати оселедець будемо цілком. Виходить малосолона оселедець цілком в домашніх умовах дуже смачною.

Закуски та страви із оселедець завжди користуються гастрономічним успіхом на будь-якому застілля. Щоб бути впевненим як така риба, пропоную засолити її самостійно. Готувати оселедець у розсолі будемо цілком – спосіб зручний та бюджетний. Виходить малосолона оселедець цілком в домашніх умовах смачним і апетитним. Рибка підійде і для закусок, і салатів.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (Приблизно 250-300 г)
  • Вода: 500 мл
  • Сіль: 1,5 ст. ложки
  • Цукор: 0,75 ст. ложки
  • Перець запашний горошком: 3 шт.
  • Перець чорний (горошком): 7 шт.
  • Гвоздика в бутонах: 2 шт.
  • Лист лавровий: 1-2 шт.

Приготування

Щоб засолити оселедець повністю, підготуємо потрібні інгредієнти.

Відразу приступаємо до приготування розсолу для оселедець. У ковшок або маленьку каструльку всипаємо вказану кількість солі та цукру. Кидаємо горошини перцю. Додаємо лавровий лист та бутончики пряної гвоздики.

Заливаємо вміст холодною водою та перемішуємо. Розсіл доводимо на плиті до кипіння. Проварюємо розсіл протягом 2 хвилин. Повністю остудити приготований розсіл.

Оселедець промиваємо. Потрошити її не потрібно. Для засолювання риби я використовувала місткий пластиковий контейнер. Також підійде скляна широка миска або баночка. Промитий оселедець перекладаємо в ємність.

Оселедець заливаємо охолодженим розсолом. Контейнер закриваємо кришкою та відправляємо в холодильник на 2 доби.

Пару разів на день (наприклад, вранці та ввечері) оселедець у розсолі рекомендується перевертати, щоб рибка засолилася рівномірно.

Коли рибка буде готова, потрошимо її, нарізаємо на філе або шматочки і використовуємо на свій розсуд.

Всім смачного!