Грибний суп із гречкою

Рецепт для любителів грибних страв, одним із інгредієнтів якого є гречка. Смаковий тон супу задають печериці, стомлені на сковороді з овочами.

Для любителів грибних страв пропонується смачний суп, одним із інгредієнтів якого є гречка. Смаковий тон супу задають свіжі печериці, стомлені на сковороді разом із овочами. Апетитний домашній грибний суп з гречкою чудово впишеться в сімейне буденне меню, тим більше, що готувати його просто і швидко.

Покроковий рецепт грибного супу з гречкою не становить складності навіть для кухарів-початківців.

Інгредієнти

  • Крупа гречана: 0,5 ст.
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Печериці свіжі: 200 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Вода: 1,5 л

Приготування

Для грибного супу беремо потрібні продукти. Картоплю, моркву та цибулю очищаємо. Гриби промиваємо та акуратно обтираємо паперовими рушниками. Воду кип'ятимо, одразу присоливши.

Попередньо перебравши гречку та видаливши непотрібні зерна, промиваємо крупу під проточною водою. Перекладаємо гречку у воду, яка вже закипіла. Не забуваємо одразу кинути сіль.

Картоплю для супу з грибами нарізаємо невеликими брусочками. Нарізку з картоплі викладаємо в каструлю, продовжуємо спільне варіння з гречкою.

Натираємо моркву, цибулю шаткуємо дрібними скибочками.

У сковороду виливаємо олію. Як тільки воно прогріється, овочеву заготовку перекладаємо в сковороду, пасеруємо 5 хвилин до м'якості.

Гриби подрібнюємо платівками. Заготівлю з печериць додаємо до овочів, разом обсмажуємо до м'якості грибів.

Печериці разом із морквою та цибулею переправляємо в каструлю. Грибний суп варимо ще приблизно 10 хвилин.

Наприкінці приготування вводимо в грибний суп з гречкою подрібнену зелень (використовувати можна цибулю, петрушку або кріп). Смакові якості супу регулюємо меленими спеціями.

Ситний, простий у приготуванні гречаний суп із печерицями зварився. Пригощаємось на здоров'я!