Сирний суп з рисом

Приготувати таку гарячу страву можна з різних сортів сиру, включаючи плавлений. Зазвичай сирні супи доповнюють грибами, овочами, куркою.

У багатьох сім'ях люблять сирний суп. Приготувати таку гарячу страву можна із різних сортів сиру, включаючи плавлений. Зазвичай сирні супи доповнюють грибами, овочами, куркою. Я пропоную зварити сирний суп із рисом на основі курячого бульйону.

Цей покроковий рецепт сирного супу з рисом передбачає використання твердого сиру (таких як голландський, Гауда, Пармезан). Суп із твердим сиром виходить досить ніжним, апетитним, має вершковий присмак.

Курячий бульйон можна зварити з будь-яких частин птиці, я використала стегно.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 1 шт.
  • Картопля: 1-2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сир твердий: 100 г
  • Рис: 70 г
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Зелень свіжа: за смаком
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Вода: 1,5 л

Приготування

Готуємо для варіння сирного супу необхідний продуктовий набір.

Курятину відварюємо, бульйон приправляємо за смаком сіллю. М'ясо ставимо остуджуватись.

Картопля для супу подрібнюємо брусками. Нарізку закидаємо у бульйон. Через 5-7 хвилин викладаємо в каструлю промитий рис, продовжуємо варити картоплю та рис разом 15 хвилин.

Остигло куряче м'ясо подрібнюємо шматочками, додаємо в суп.

Моркву подрібнюємо теркою, цибулю ріжемо дрібними скибочками. Овочі обсмажуємо до м'якості в олії.

Підсмажену овочеву заготовку викладаємо в суп, промовляємо 5 хвилин.

Твердий сир натираємо. Стружку із сиру викладаємо в суп.

Під впливом високої температури сир практично одразу розплавиться. Наприкінці приготування суп додаємо нарізку із свіжої ароматної зелені, перчимо.

Апетитний сирний суп із рисом готовий! Подаємо його до столу, розлив порціями в тарілки. Всім смачного!