Борщ зі свіжої капусти з томатною пастою

Пропоную до обідньої трапези зварити смачний борщ із капусти з томатною пастою. Готувати можна на будь-якому м'ясному бульйоні (курин, яловичий, свинячий).

Пропоную до обідньої трапези зварити смачний борщ із капусти. Готувати можна на будь-якому м'ясному бульйоні (курин, яловичий, свинячий). У складі борщу є свіжа капуста, картопля, засмажка з овочів із буряком та томатною пастою. Страва виходить дуже ситною та апетитною. До столу смачний борщ зі свіжої капусти з томатною пастою краще запропонувати зі сметаною та часниковими пампушками.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Картопля: 2-3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Буряк: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Цукор: 2 щіпки
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Петрушка: 0,5 пучка
  • М'ясний бульйон: 1,7 л

Приготування

Для варіння борщу беремо продукти за списком. Очищаємо картоплю, моркву, цибулю та буряки. З капусти знімаємо поверхневі листи. М'ясний бульйон на плиті доводимо до кипіння, відразу до смаку його солимо.

На обробну дошку кладемо капусту і дрібно шаткуємо тонкими смужками. Заготівлю з капусти перекладаємо в м'ясний бульйон.

Картоплю нарізаємо для домашнього борщу у формі брусків. Нарізку додаємо за капустою в каструлю. Після закипання зменшуємо нагрівання плити і варимо разом приблизно 20 хвилин.

Цибулю нарізаємо невеликими шматочками. Морквину крупно натираємо.

На сковороді прогріваємо олію. Викладаємо на сковороду овочі і, періодично перемішуючи, пасеруємо 3-4 хвилини.

Натираємо буряки. Викладаємо буряки до овочів на сковороду, перемішуємо. Продовжуємо пасерувати разом ще 5 хвилин.

До пасерованих овочів додаємо томатну пасту. Трохи підсипаємо цукор, щоб збалансувати смак. Вливаємо пару столових ложок бульйону з каструлі. Томимо овочі протягом 5-7 хвилин.

Втомлені овочі переправляємо в каструлю, де вже майже готові капуста та картопля. Перемішуємо. Варимо ще 10 хвилин.

Промиваємо гілочки петрушки. Дрібно рубаємо зелень ножем. Зелень додаємо наприкінці приготування до борщу. За смаком його перчимо, по необхідності досолюємо. Ще кидаємо у борщ лавровий лист. Каструлю з борщем накриваємо кришкою, відключаємо плиту. Даємо борщу настоятися 10 хвилин.

Готовий борщ із свіжої капусти з томатною пастою розливаємо в тарілки та подаємо до столу. Всім смачного!