Огірки по-корейськи на зиму

Любителям гострих закусок пропоную зробити на зиму смачні та пікантні огірки корейською. Такі огірки по-корейськи на зиму обов'язково знайдуть своїх шанувальників.

Любителям гострих закусок пропоную зробити на зиму смачні та пікантні огірки корейською. Огірочки в розносолі доповнимо подрібненою морквою, часником, пекучим перцем. Такі огірки по-корейськи на зиму обов'язково знайдуть своїх шанувальників. Огіркову заготовку до столу можна запропонувати як самостійне блюдо або доповнити гарніром з картоплі.

Запропонована кількість продуктів розрахована на банку об'ємом 0,5 л. Банку заздалегідь простерилізуйте, кришку до неї прокип'ятіть.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 450-500 г
  • Морква: 125 г
  • Часник: 2-3 зубчики
  • Перець пекучий: 0,5 стручка
  • Олія рослинна: 25 мл
  • Оцет 9%: 25 мл
  • Сіль: 12,5 г
  • Цукор: 25 г

Приготування

Щоб зробити на зиму огірки корейською, візьмемо потрібні продукти. Огірки промиваємо, зрізаємо кінчики. Очищаємо морквину та часник. З пекучого перчика видаляємо насіння (за бажанням).

Нарізаємо огірочки у формі невеликих брусків.

Подрібнюємо морквину за допомогою спеціальної терки (для корейської моркви). Гарячий червоний перчик нарізаємо кільцями.

Часникові зубчики пропускаємо через спеціальний прес або дрібно натираємо. Часникову масу перекладаємо до огірків та моркви. Всипаємо до інгредієнтів цукор та сіль.

До складу овочів вливаємо олію та столовий оцет.

Інгредієнти добре перемішуємо. Залишаємо маринуватися огірки з морквою протягом 3-4 годин. Кілька разів вміст у мисці перемішати.

Салатом заповнюємо повністю стерилізовану банку. Вливаємо сік, що виділився.

На банку з огірками накидаємо кришку, злегка прокручуємо. Ставимо банку в каструлю з водою і після закипання стерилізуємо 10 хвилин.

Акуратно банку дістаємо із каструлі. Закупоруємо щільно кришкою. Ставимо банку з огірками по-корейськи вгору дном і накидаємо на неї плед. Коли заготівля охолоне, переносимо її для зберігання у прохолодне місце. Смачного!