Джем зі сливи

Сливи – це сезонний фрукт, з якого можна зробити на зиму багато різноманітних заготовок. Ласунів порадує джем зі сливи, він готується легко і просто.

Сливи – це сезонний фрукт, з якого можна зробити на зиму багато різноманітних заготовок. Зі сливи варять варення, компоти, заморожують її. Ласунів порадує джем зі сливи, він готується легко і просто. З реалізацією рецепту впорається навіть господарка-початківець. Домашній джем із сливи виходить у міру густим, у нього насичений колір, аромат та смак.

Для зберігання джему мені знадобилося дві баночки об'ємом 0,25 л.

Інгредієнти

  • Слива: 500 г (очищена, без кісточок)
  • Цукор: 250 г

Приготування

Для варіння джему виберемо стиглі, незіпсовані сливи. Добре промиваємо їх під проточною водою. Відсипаємо потрібну кількість цукру.

Підготовлені сливи розрізаємо на дві половинки, щоб видалити кісточки.

Скибочки сливи завантажуємо по черзі в чашу м'ясорубки і подрібнюємо до ось такого пюре.

Для приготування джему беремо каструлю із товстим дном. Виливаємо в неї пюре зі сливи.

У сливову масу засипаємо цукровий пісок. Інгредієнти перемішуємо.

Вміст у каструлі доводимо до кипіння. Нагрів плити трохи зменшуємо. Каструлю накриваємо кришкою та варимо джем 20 хвилин. Періодично склад потрібно перемішувати. Зливова маса зменшиться в обсязі.

Джем із сливи розкладаємо в баночки, які потрібно заздалегідь простерилізувати.

Банки з джемом закупорюємо прокип'яченими кришками. Заготівлі перевертаємо на кришки, накидаємо ковдру та остуджуємо протягом доби. Зберігати заготівлю зі сливи краще у прохолодному приміщенні.

Приємного апетиту та вдалих солодких заготовок на зиму!