Червона ікра – смачний рибний делікатес. Приготувати ікру можна і в домашніх умовах. Якщо ви придбали свіжу горбушу з ікрою всередині, то не проґавте можливості зробити пікантну рибну закуску самостійно. Відразу попереджу, що рецепт для терплячих. Найскладніше в ньому це робота з ястиками (так називаються мішечки, в яких знаходяться ікринки). Виходить ікра горбуші в домашніх умовах дуже смачною та пікантною. Після приготування вжити її потрібно протягом двох діб.
Інгредієнти
- Ікра (червона): 100 г (свіжа, горбуші)
- Сіль: 1,5 ч. ложки
- Цукор: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 1 ч. ложка
- Вода: 500 мл
Приготування
Щоб приготувати ікру горбуші у домашніх умовах, підготуємо потрібні інгредієнти. У мене свіжа горбуша була заморожена. Я акуратно дістала ястики з черева і розморозила їх за кімнатної температури.
Воду (2 склянки) доводимо до теплого стану (приблизно 50 градусів). Насипаємо у воду чайну ложку солі, перемішуємо. Опускаємо ястики у теплу воду на 10 хвилин.
А тепер найскладніше — треба відокремити ікринки від ястиків. Перебираємо ястики у воді між пальцями, викладаємо ікринки у сито.
Ікру промиваємо під слабким натиском холодної води. Перекладаємо на тарілку і видаляємо плівку, що залишилася, з ікринок.
У маленьку баночку вливаємо холодну воду (100 мл). Всипаємо по половині чайної ложки цукру та солі. Перемішуємо, щоб кристали повністю розчинилися.
Ікру перекладаємо у приготовлений розсіл. Баночку щільно закриваємо і забираємо в холодильник на 12 годин.
Через цей час воду зливаємо, відкинувши ікру на сито.
Ікру знову перекладаємо у баночку. Вливаємо олію в ікру. Перемішуємо.
Смачна ікра горбуші в домашніх умовах готова до вживання. Робимо з нею бутерброди чи тарталетки. Усім приємного перекушування!