Якщо вам подобаються овочеві закуски корейською, то раджу зробити на зиму заготівлю з кабачка з характерним для цих страв пікантним смаком. Подрібнені тонкою довгою соломкою кабачки ми доповнимо морквиною та спеціями. Виходять кабачки по-корейськи з морквою на зиму дуже соковитими та апетитними.
Вказана кількість інгредієнтів розрахована на 4 баночки об'ємом 0,5 л. Банки для заготівлі з кабачків не забуваємо простерилізувати, а кришки до них прокип'ятити.
Інгредієнти
- Кабачок: 1,5 кг (очищений)
- Морква: 400 г (очищена)
- Приправа для моркви по-корейськи: 2-3 ст. ложки
- Цукор: 4 ст. ложки
- Сіль: 1 ст. ложка (без гірки)
- Олія рослинна: 120 мл
- Оцет 9%: 80 мл
Приготування
Щоб заготовити на зиму кабачки корейською, візьмемо потрібні інгредієнти. Морквину та кабачок очищаємо. З кабачків треба видалити насіння.
Щоб красиво подрібнити кабачок, скористаємося спеціальною теркою для моркви корейською. Натертий кабачок перекладаємо у глибоку миску.
Аналогічним способом подрібнюємо і морквину.
Заготівлю з кабачка та моркви посипаємо сіллю, цукром, готовою приправою. Вливаємо порцію олії та столового оцту.
Добре перемішуємо інгредієнти.
Протягом 2-3 годин залишаємо заготівлю для маринування. За цей час виділиться велика кількість соку.
Щільно укладаємо кабачковий салат із морквою у стерилізовані банки. Зверху виливаємо сік.
Банки накриваємо кришками і злегка прокручуємо. Банки ставимо в каструлю, на дно якої потрібно постелити тканинну серветку. Вливаємо теплу воду до «плічок» банок. Після закипання банки з кабачками по-корейськи стерилізуємо 20 хвилин.
Після стерилізації банки щільно закручуємо, перевертаємо на кришки та утеплюємо. Коли банки із заготівлею охолонуть, для зберігання ставимо їх у прохолодне місце. Смачного!