Кабачки по-корейськи з морквою на зиму

Якщо вам подобаються овочеві закуски корейською, то раджу зробити на зиму заготівлю з кабачка. Виходять кабачки по-корейськи з морквою на зиму дуже соковитими та апетитними.

Якщо вам подобаються овочеві закуски корейською, то раджу зробити на зиму заготівлю з кабачка з характерним для цих страв пікантним смаком. Подрібнені тонкою довгою соломкою кабачки ми доповнимо морквиною та спеціями. Виходять кабачки по-корейськи з морквою на зиму дуже соковитими та апетитними.

Вказана кількість інгредієнтів розрахована на 4 баночки об'ємом 0,5 л. Банки для заготівлі з кабачків не забуваємо простерилізувати, а кришки до них прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Кабачок: 1,5 кг (очищений)
  • Морква: 400 г (очищена)
  • Приправа для моркви по-корейськи: 2-3 ст. ложки
  • Цукор: 4 ст. ложки
  • Сіль: 1 ст. ложка (без гірки)
  • Олія рослинна: 120 мл
  • Оцет 9%: 80 мл

Приготування

Щоб заготовити на зиму кабачки корейською, візьмемо потрібні інгредієнти. Морквину та кабачок очищаємо. З кабачків треба видалити насіння.

Щоб красиво подрібнити кабачок, скористаємося спеціальною теркою для моркви корейською. Натертий кабачок перекладаємо у глибоку миску.

Аналогічним способом подрібнюємо і морквину.

Заготівлю з кабачка та моркви посипаємо сіллю, цукром, готовою приправою. Вливаємо порцію олії та столового оцту.

Добре перемішуємо інгредієнти.

Протягом 2-3 годин залишаємо заготівлю для маринування. За цей час виділиться велика кількість соку.

Щільно укладаємо кабачковий салат із морквою у стерилізовані банки. Зверху виливаємо сік.

Банки накриваємо кришками і злегка прокручуємо. Банки ставимо в каструлю, на дно якої потрібно постелити тканинну серветку. Вливаємо теплу воду до «плічок» банок. Після закипання банки з кабачками по-корейськи стерилізуємо 20 хвилин.

Після стерилізації банки щільно закручуємо, перевертаємо на кришки та утеплюємо. Коли банки із заготівлею охолонуть, для зберігання ставимо їх у прохолодне місце. Смачного!