Солодкі заготівлі – чудова підмога для господарок взимку. Наприклад, варення урізноманітнить посиденьки за чашкою чаю. Густе варення з фруктами можна використовувати як начинку для пирогів або для приготування десертів. Смачним виходить варення з нектарину. Зробимо варення з нектаринів на зиму, яке поповнить ваші запаси до холодів.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить приблизно 0,7 л варення. Скляні банки для варення простеризуйте, а кришки прокип'ятіть.
Інгредієнти
- Нектарин: 1 кг
- Цукор: 500 г
Приготування
Щоб зробити зиму варення з нектаринів, візьмемо потрібні продукти.
Ретельно промиваємо під проточною водою нектарини.
Розрізаємо нектарини навпіл, щоб витягти з фрукта кісточки.
Половинки нектаринів нарізаємо скибочками.
Нарізку із нектаринів засипаємо цукровим піском. Каструлю струшуємо так, щоб цукор рівномірно розподілився між скибочками.
У такому положенні залишаємо нектарини у цукрі на 2 години.
Каструлю з нектаринами в цукрі ставимо на плиту та на середньому вогні доводимо до кипіння. Варимо 10 хвилин, потім забираємо каструлю з плити і повністю остудити.
Каструлю з варенням знову ставимо на вогонь. Проварюємо 15 хвилин, потім знову остуджуємо варення, знявши з плити. Процедуру варіння повторюємо ще раз. Виходить, що варення ми варимо тричі.
Після третього варіння одразу розкладаємо варення з нектаринів у банки.
Банки з варенням з нектарину закручуємо кришками і ставимо вгору дном. Охолоджуємо під пледом, а потім для зберігання ставимо у прохолодне місце.
Варення з нектаринів вийшло дуже смачним, солодким, запашним. Приємного чаювання взимку!