Курячі стегенця з майонезом і часником у духовці

Пропоную на обід запекти в духовці курячі стегенця. Виходять курячі стегенця з майонезом і часником у духовці з приємною рум'яною скоринкою, смачними та соковитими.

Пропоную для обіднього перекушування запекти в духовці курячі стегенця. Частини курочки обваляємо в суміші зі спецій, змастимо соусом з майонезу та часнику, а потім відправимо нудитися в духовку. Виходять курячі стегенця з майонезом і часником у духовці з приємною рум'яною скоринкою, смачними та соковитими. До столу таку страву з курки можна запропонувати з улюбленим гарніром, овочевими салатами, зеленню.

Інгредієнти

  • Стегенця курячі: 2 шт.
  • Майонез: 50 г
  • Часник: 2 зубчики
  • Олія вершкове: 30 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Карі: 0,5 ч. ложки
  • Базилік сушений: 0,5 ч. ложки

Приготування

Щоб запекти в духовці курячі стегенця з майонезом та часником, візьмемо потрібні інгредієнти. Вибір спецій – за вами. Можна використовувати готову приправу для курячих страв.

Курячі стегенця перед запіканням обполіскуємо холодною водою. Обсушуємо відразу паперовими рушниками.

У невелику миску всипаємо сіль. Додаємо на смак мелений чорний перець, паприку, каррі, базилік. Спеції перемішуємо. сумішшю, Що Вийшла, натираємо з усіх боків стегенця.

Розкладаємо по дну жароміцної форми для запікання шматочки вершкового масла|мастила|. Зверху розташовуємо курячі стегенця.

Майонез перекладаємо у миску. Очищаємо часникові зубчики та дрібно їх натираємо (або пропускаємо через прес). Перемішуємо. Соус для стегенця готовий.

Майонезним соусом змащуємо поверхню курячих стегенець.

Відправляємо форму з стегенцями в розігріту до 190 градусів духовку. Запікаємо стегенця з майонезом та часником 45 хвилин.

Курячі стегенця, запечені в духовці з майонезом та часником, вийшли смачними та соковитими. Приємного апетиту, пригощайтеся!