Картопля часточками з часником у духовці

Запечена картопля – це смачний і ситний гарнір до різноманітних страв. Така картопля часточками з часником у духовці хороша і як основна страва.

Запечена в духовці картопля – це смачний і ситний гарнір до різноманітних страв з м'яса, риби, курки, грибів або овочів. Приготувати картоплю часточками легко і просто в духовці разом із ароматною приправою та часником. Така картопля часточками з часником у духовці хороша і як основна страва на обід або вечерю. До столу її можна запропонувати з улюбленими соусами з томатів чи сметаною.

Інгредієнти

  • Картопля: 600 г
  • Часник сушений: 0,5 ч. ложки
  • Паприка мелена: 1 ч. ложка без гірки
  • Суміш прованських трав: 1 ст. ложка без гірки
  • Сіль за смаком
  • Олія оливкова: 3 ст. ложки

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Очищаємо картоплю. До спецій можна додати свої улюблені приправи. Оливкову олію можна замінити на соняшникову.

Картоплю для запікання в духовці нарізаємо середніми за розміром скибочками. Перекладаємо картопляні скибочки в миску.

Картопляну нарізку на свій смак солимо, присмачуємо спеціями.

До інгредієнтів у миску вливаємо порцію олії.

Добре перемішуємо інгредієнти у мисці. Кожна картопляна скибочка повинна бути покрита спеціями та олією. Миску з картоплею затягуємо харчовою плівкою та залишаємо хвилин на 20 при кімнатній температурі. Так картопляні часточки краще просочаться олією та спеціями і будуть смачнішими.

Картопляні часточки викладаємо на лист. Його краще застелити пергаментом або спеціальним кулінарним килимком.

Завантажуємо лист у розігріту до 200 градусів духовку на 35 хвилин. Готовність картопляних скибочок перевіряємо ножем. Картопля має бути м'якою, з рум'яною скоринкою.

Ароматні, смачні та ситні картопляні часточки у духовці готові. Усім приємного перекушування!