Заморожені котлети у духовці

Заморожені котлети – чудовий напівфабрикат, з якого можна приготувати смачне перекушування. Як приготувати заморожені котлети у духовці, розповім у цьому рецепті.

Заморожені котлети – відмінний напівфабрикат, з якого можна приготувати смачне і ситне перекушування. Найпростіший спосіб приготувати заморожені котлети (магазинні чи домашні) – це посмажити їх на сковороді. А я пропоную вам загасити заморожені котлети в духовці разом із овочевою підливою. До столу такі котлети можна запропонувати з улюбленим гарніром — картоплею, макарони, гречкою або рисом. Про те, як приготувати заморожені котлети у духовці, розповім у цьому рецепті.

Інгредієнти

  • Котлети: 8 шт. (заморожені)
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сметана: 1 ст. ложка
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Вода кип'ячена: 250 мл (тепла)
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Борошно пшеничне: 1 ст. ложка без гірки

Приготування

Щоб приготувати заморожені котлети у духовці, візьмемо потрібні продукти за списком. Очищаємо морквину із цибулею.

На сковороду виливаємо пару супових ложок олії, розігріваємо її. Викладаємо на сковороду заморожені котлети. Накриваємо сковороду кришкою, смажимо на сильному вогні котлети по 3 хвилини з кожного боку. Усередині котлети залишаться сирими, а зверху покриються скоринкою.

Для підливи морквину натираємо, а цибулю шаткуємо шматочками.

Подрібнені овочі обсмажуємо до м'якості в розігрітій олії. Мені знадобилося приблизно 7 хвилин для обсмажування цибулі та моркви.

У глибоку ємність всипаємо борошно. Додаємо сметану та томатну пасту. Вливаємо теплу кип'ячену воду, трохи солимо і перчимо.

Інгредієнти перемішуємо ручним віночком так, щоб у підливі не було грудочок.

Обсмажені котлети перекладаємо в жароміцну форму. Зверху на котлети розміщуємо підсмажені овочі.

До котлет додаємо томатну підливу. Форму ставимо у розігріту до 180 градусів духовку. Томимо котлети в духовці 35 хвилин.

Заморожені котлети, тушковані в духовці з овочами та підливою, вийшли соковитими та смачними. Всім смачного!