Картопля фрі на сковороді

Без будь-яких кулінарних турбот можна зробити домашню картоплю фрі, використовуючи сковороду або сотейник. Картопля фрі на сковороді виходить рум'яною та хрумкою.

Багато хазяйків готують для своїх домочадців картоплю фрі. Як правило, для смаження такої картоплі потрібна фритюрниця, але можна і без неї обійтися. Без будь-яких кулінарних турбот можна зробити картоплю фрі в домашніх умовах, використовуючи сковороду або сотейник. Домашня картопля фрі на сковороді виходить рум'яною та хрумкою. До столу картоплю фрі можна запропонувати з улюбленим соусом.

Інгредієнти

  • Картопля: 2-3 шт. (Великий)
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна: 150 мл (скільки потрібно)

Приготування

Підготуємо для рецепту потрібні інгредієнти. Картоплю очищаємо, ополіскуємо під холодною водою.

Гострим ножем нарізаємо бульби у формі довгої товстої соломки (товщина сторін приблизно 1 см).

Нарізку з картоплі перекладаємо у глибоку миску та заливаємо холодною водою. У такому положенні залишаємо картопля хвилин на 20. Така процедура дозволить позбутися зайвого крохмалю.

Воду з картоплі зливаємо і знову обполіскуємо. Нарізку викладаємо для обсушування на тканинний рушник, який вбере зайву вологу.

У сковороду вливаємо олію і оптимально її розігріваємо. Смажити картопля фрі будемо невеликими партіями. У гарячу олію викладаємо першу порцію картоплі одним шаром.

Смажимо картопля фрі на сковороді приблизно від 3 до 6 хвилин. Час визначатиметься сортом картоплі, що використовується. Картопляні скибочки мають бути рум'яними. Пару разів картоплю перемішати.

Зі сковороди смажену картоплю перекладаємо на паперові серветки або рушники, щоб позбутися зайвої олії. Картопля фрі на смак солимо. Можна присмажити улюбленими спеціями.

Апетитна і хрустка картопля фрі, приготовлена в домашніх умовах, готова. Подаємо його з улюбленим соусом. Приємного та ситного перекушування!