Картопля, запечена в духовці по-сільському, є одним із найпопулярніших гарнірів. Є кілька кулінарних варіацій приготування картоплі по-сільському. Пропоную використовувати для рецепту спеціальний рукав для запікання. Запечена подібним способом картопля по-сільському в рукаві для запікання виходить смачною, ситною, апетитною. Така картопля хороша і як самостійна страва, і як доповнення до закусок з м'яса, курки, риби, овочів.
Інгредієнти
- Картопля: 800-1000 г
- Часник: 8-10 зубчиків
- Перець чилі: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 40 мл
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
Щоб запекти в рукаві картоплю по-сільськи, підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо часникові зубчики. Якщо картопля молода, то краще готувати її в шкірці, попередньо добре промивши. Я використовувала картоплю зрілу, тому очистила її від шкірки.
Для запікання в рукаві нарізаємо картоплю у формі великих скибочок. Нарізку складаємо в миску.
Додаємо до картопляних часточок часникові зубчики. Перець чилі (насіння я видалила) нарізаємо кільцями, теж перекладаємо їх до картоплі.
За смаком картоплю солимо, приправляємо чорним меленим перчиком та паприкою.
Далі вливаємо до картоплі олію (в ідеалі — оливкову).
Картоплю перемішуємо зі спеціями. Картопляні скибочки перекладаємо в рукав для запікання, заздалегідь фіксуємо один кінець. Зав'язуємо другий кінець рукава, робимо 3-4 проколи. Сам рукав з картоплею поміщаємо в жароміцну форму.
Запікаємо картопля по-сільськи при 200 градусах 40 хвилин. Потім акуратно, щоб не обпектися, розрізаємо рукав і знову запікаємо картоплю в духовці ще 10 хвилин.
Картопля по-сільському, запечена в рукаві, вийшла дуже смачною та смачною. Всім смачного!