Картопля по-сільському в рукаві для запікання

Є кілька способів приготування картоплі по-сільському. Пропоную використовувати рукав для запікання. Картопля по-сільському в рукаві для запікання виходить дуже смачною.

Картопля, запечена в духовці по-сільському, є одним із найпопулярніших гарнірів. Є кілька кулінарних варіацій приготування картоплі по-сільському. Пропоную використовувати для рецепту спеціальний рукав для запікання. Запечена подібним способом картопля по-сільському в рукаві для запікання виходить смачною, ситною, апетитною. Така картопля хороша і як самостійна страва, і як доповнення до закусок з м'яса, курки, риби, овочів.

Інгредієнти

  • Картопля: 800-1000 г
  • Часник: 8-10 зубчиків
  • Перець чилі: 0,5 шт.
  • Олія рослинна: 40 мл
  • Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб запекти в рукаві картоплю по-сільськи, підготуємо потрібні інгредієнти. Очищаємо часникові зубчики. Якщо картопля молода, то краще готувати її в шкірці, попередньо добре промивши. Я використовувала картоплю зрілу, тому очистила її від шкірки.

Для запікання в рукаві нарізаємо картоплю у формі великих скибочок. Нарізку складаємо в миску.

Додаємо до картопляних часточок часникові зубчики. Перець чилі (насіння я видалила) нарізаємо кільцями, теж перекладаємо їх до картоплі.

За смаком картоплю солимо, приправляємо чорним меленим перчиком та паприкою.

Далі вливаємо до картоплі олію (в ідеалі — оливкову).

Картоплю перемішуємо зі спеціями. Картопляні скибочки перекладаємо в рукав для запікання, заздалегідь фіксуємо один кінець. Зав'язуємо другий кінець рукава, робимо 3-4 проколи. Сам рукав з картоплею поміщаємо в жароміцну форму.

Запікаємо картопля по-сільськи при 200 градусах 40 хвилин. Потім акуратно, щоб не обпектися, розрізаємо рукав і знову запікаємо картоплю в духовці ще 10 хвилин.

Картопля по-сільському, запечена в рукаві, вийшла дуже смачною та смачною. Всім смачного!