Шашлик зі свинини з оцтом та цибулею

Упевнена, багато хто любить свинячий шашлик, м'ясо для якого маринується в укусі та нарізці з цибулі. Такий шашлик зі свинини з оцтом та цибулею виходить смачною та ситною.

Замаринувати смачний шашлик із свинини можна по-різному. Кожна господиня, звичайно, має свій улюблений рецепт приготування маринаду для м'яса, запеченого на мангалі. Використовується і кефір, і мінеральна вода, і лимони, і ківі. Я впевнена, що багато хто любить свинячий шашлик, м'ясо для якого маринується в укусі та нарізці з цибулі. Такий шашлик зі свинини з оцтом і цибулею виходить апетитною, смачною, ситною. Подачу м'ясної страви можна супроводжувати замаринованою цибулею або простим овочевим салатом, зеленню.

Інгредієнти

  • Свинина: 1000 г (лопатка)
  • Цибуля ріпчаста: 2 шт.
  • Приправа для шашлику: 1 ст. ложка
  • Сіль за смаком
  • Оцет яблучний: 3 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для смаження шашлику зі свинини потрібні продукти. У рецепті я використала вже готову приправу, у складі якої коріандр, суміш мелених перчиків, аніс, майоран, зіра, паприка, мускатний горіх. Ви можете взяти свої улюблені та придатні для шашлику спеції. Очищаємо цибулю.

М'якуш свинини для шашлику нарізаємо у формі середніх за розміром шматочків (з шириною приблизно 5 см). Заготівлю перекладаємо у відповідну ємність.

Цибулини для шашлику нарізаємо великими кільцями. Переправляємо нарізку до м'ясних шматочків.

Свинину солимо і присмачуємо приправою.

Для маринування вливаємо порцію яблучного оцту.

Добре інгредієнти між собою перемішуємо. Місткість з м'ясними шматочками накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в прохолодному місці маринуватися. Час маринування – 2-3 години.

Свинячі шматочки з цибулею замаринувалися, настав час насадити їх на шампури. Чергуємо м'ясо з цибулею (за бажанням).

Смажимо м'ясо на вугіллі, стежачи, щоб вони не підгоріли. Періодично шампура перевертаємо.

Апетитний шашлик зі свинини з оцтом та цибулею готовий! Подаємо до столу разом із улюбленим соусом, зеленню. Смачного!