Тушкована капуста з куркою

Якщо ви шукаєте для сімейного обіднього перекушування смачну та ситну страву, то раджу вам приготувати капусту, тушковану разом із куркою та овочами. Таку страву можна подавати як самостійну закуску або запропонувати до столу разом з гарніром: картопляною, круп'яною, макаронною.

Якщо ви шукаєте для сімейного обіднього перекушування смачну та ситну страву, то раджу вам приготувати капусту, тушковану разом із куркою та овочами. Таку страву можна подавати як самостійну закуску або запропонувати до столу разом з гарніром: картопляною, круп'яною, макаронною.

Готується тушкована капуста з куркою за таким же принципом, як і традиційна страва. Спочатку ми обсмажимо шматочки курки, а потім доповнимо їх подрібненою білокачанною капустою, морквою та цибулею. Готувати будемо в сковороді, але можна використовувати сотейник або каструлю.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 600 г
  • Стегна куряче: 3 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 45 мл
  • Сіль: 4 щіпки
  • Суміш перців: 2 щіпки (мелених)

Приготування

Готуємо необхідний продуктовий набір для гасіння білокачанної капусти. В ідеалі як курячий інгредієнт краще взяти грудку, але, в принципі, підійдуть будь-які частини птиці. Наприклад, у нас це курячі стегна. Ми їх звільнимо від шкірки і видалімо кістки.

Отже, курячі стегна нарізаємо невеликими шматочками. У сковороду виливаємо олію. Коли продукт оптимально прогріється, додаємо до нього курячу нарізку. Починаємо обсмажувати шматочки курки на помірному вогні приблизно протягом 5 або 7 хвилин.

За цей час подрібнюємо капусту, вилучивши верхні листочки. Шинкуємо капусту, використовуючи звичайний ніж або спеціальну овочерізку. Подрібнену білокачанну капусту перекладаємо до підсмаженим шматочком курки, починаємо спільну томлення.

Паралельно підготуємо морквину та цибулю. Очищену морквину натираємо.

А цибулю просто ріжемо дрібними скибочками. Перекладаємо подрібнені інгредієнти на сковороду до капусти.

Перемішуємо капусту, овочі та шматочки курки.

Щоб наша страва була смачною, не забудемо приправити її спеціями. Ми використовували сіль та суміш мелених перців. Доповнюємо інгредієнти томатним соусом. Знову перемішуємо компоненти капустяної страви. Починаємо гасити капусту з куркою та овочами під кришкою. Якщо вам попалася капуста недостатньо соковита, то можна влити зовсім небагато прокип'яченої води.

Гасимо капусту до готовності всіх інгредієнтів. Ми пішли на процес приблизно 20 хвилин. Приготовлену тушковану капусту з куркою при подачі на стіл можна прикрасити свіжою подрібненою зеленню.

Приємного вам і ситного перекушування!