Приготувати апетитну картоплю можна на сковороді. Щоб розкрити смакові якості картоплі, додамо до неї при жарінні солодкий болгарський перець та ароматні спеції. Таку картоплю з болгарським перцем на сковороді запропонуйте до столу як доповнення до м'ясних та рибних страв або як самостійну страву. Готувати просто, а виходить дуже смачно та ситно!
Інгредієнти
- Картопля: 400 г
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
- Базилік сушений: 0,5 ч. ложки
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Куркума: за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо за списком зазначені інгредієнти. Очищаємо картоплю. З болгарського перцю видаляємо насіннєву коробочку. Для рецепту краще використати перець м'ясистих сортів. Колір перцю може бути будь-яким.
Картоплю для смаження подрібнюємо у формі невеликого кубика. Перець нарізаємо шматочками.
У сковороду наливаємо олію і добре її прогріваємо. Викладаємо на сковороду заготівлю з картоплі та посипаємо спеціями.
Встановлюємо сильне нагрівання плити і обсмажуємо картоплю протягом 5 хвилин. Періодично її перемішуємо.
Викладаємо на сковороду до картоплі нарізаний шматочками болгарський перець.
Інгредієнти на сковороді солимо на свій смак, перемішуємо та продовжуємо обсмажувати разом ще 5 хвилин.
Зменшуємо нагрівання плити, а сковороду накриваємо кришкою. Томимо картопля з перцем до готовності. Картопля має стати м'якою всередині. У мене на процес пішло 20 хвилин. Вміст на сковороді періодично перемішуємо.
Ситна та ароматна картопля з болгарським перцем на сковороді готова. Частуйтесь на здоров'я!