Шашлик з курячої грудки на сковороді

Готуємо з вами шашлик із курятини в домашніх умовах – на сковороді. М'ясо за цим рецептом маринується швидко, а його смаження не забере багато часу.

Куряча грудка – універсальний продукт харчування, який підходить для приготування багатьох смачних страв. З курячої грудки можна зробити відмінний шашлик, причому, в домашніх умовах з використанням такого кухонного начиння як сковорода. Цей покроковий рецепт шашлику з курячої грудки на сковороді стане вам у нагоді для складання святкового меню. Втім, і буденне обіднє перекушування або вечеря з ароматними шматочками курячої грудки буде гарний.

Смачний шашлик з курячої грудки на сковороді має низку гастрономічних переваг – він швидко маринується, просто готується і має неперевершений смак.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 700 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Часник: 2 зубки
  • Майонез: 50 г
  • Кетчуп томатний: 50 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Олія рослинна: 35 мл
  • Зелень свіжа: для подачі

Приготування

Беремо потрібні інгредієнти за списком. З курячої грудки знімаємо шкірку, видаляємо поперечну кістку. Очищаємо від лушпиння цибулину та часникові зубки. Для маринування використовуємо глибоку робочу миску.

Куряче м'ясо перекладаємо на дошку і нарізаємо у формі порційних шматочків-кубиків приблизно однакового розміру. Нарізування перекладаємо в миску.

Доповнюємо курячі шматочки цибулею, яку для шашлику нарізаємо пелюстками. Часникові зубки або натираємо або пропускаємо через спеціальний прес.

У невеликому піалі змішуємо кетчуп із порцією майонезу. Соус, що вийшов, додаємо в миску до інгредієнтів.

Заготовку для шашлику з курячої грудки приправляємо на смак чорним меленим перчиком, солимо. Допускається наявність спеціальної приправи для шашлику (за бажанням).

Добре між собою інгредієнти перемішуємо. Так залишаємо шашлик маринуватися. Достатньо для процесу пару годин. Мені вистачило й однієї години.

Курячі шматочки замаринувалися. Наші шампура – це дерев'яні шпажки. Нанизуємо на них шматочки курячої грудки, чергуючи з цибульними пелюстками.

Курячий шашлик готуватимемо на сковороді. Дно заповнюємо олією і прогріваємо його. Поміщаємо на сковороду наші заготовки шашлику.

Смажимо шашлики з кожного боку, накривши сковороду кришкою. Приблизний час обсмажування 15-20 хвилин.

Рекомендується курячий шашлик зі сковороди подавати до столу з гілочками зелені.

Смачного та ситного вам перекушування!