Шашлик з курячої грудки в мультиварці

Шашлик виходить із пікантним смаком завдяки маринаду. У складі маринаду класичний соєвий соус, оливкова олія та мед.

Приготувати апетитний та ситний шашлик можна з будь-якого м'яса, включаючи куряче. Пропоную вам покроковий рецепт шашлику з курячої грудки в мультиварці, на приготування якого вам не потрібно багато часу. Шашлик виходить із пікантним смаком завдяки маринаду. У складі маринаду класичний соєвий соус, оливкова олія та мед. Інгредієнти доповнені приправою для шашлику та подрібненим часником.

Такий шашлик з курячої грудки в мультиварці обов'язково знайде своїх шанувальників.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 500 г
  • Соус соєвий: 50 мл
  • Олія оливкова: 50 мл
  • Мед: 30 г
  • Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
  • Часник: 2 зубки
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.

Приготування

Знайомимося зі списком продуктів, які будуть потрібні для приготування шашлику в мультиварці. Приправу для шашлику я використала вже готову, але її можна замінити меленими спеціями – паприкою, коріандром, перцем.

З курячої грудки видаляємо шкірку та поперечну кістку. Перекладаємо куряче м'ясо на обробну дошку та нарізаємо у формі невеликих шматочків-кубиків. Заготівлю з курячої грудки перекладаємо в миску.

Займемося виготовленням пікантного маринаду для курячого шашлику. У невелику миску переливаємо соєвий соус, олію. Доповнюємо інгредієнти медом, приправою для приготування шашлику та подрібненим часником. Ретельно між собою інгредієнти перемішуємо, пікантний маринад готовий.

Маринад, що вийшов, переливаємо в миску, в якій знаходяться курячі шматочки. Добре перемішуємо інгредієнти.

Миску з курячими шматочками в маринаді накриваємо харчовою плівкою і ставимо в прохолодне місце приблизно одну годину.

Цибулину, очищену від лушпиння, подрібнюємо для шашлику у формі кілець.

Тепер, коли шашлик замаринувався, можна приступати до нанизу його на дерев'яні шпажки. Чергуємо шматочок курки з цибулькою.

Заготівлі курячого шашлику перекладаємо у чашу мультиварки.

Мультиварку фіксуємо кришкою та виставляємо програму «випічка». Час приготування – 45 хвилин. Через 20 хвилин шашлички перевернути та продовжити приготування.

Апетитний рум'яний шашличок із курячої грудки у мультиварці приготувався. Подаємо смачну страву з улюбленим соусом. Можна запропонувати до такої страви салат зі свіжих овочів та зелень. Приємного для всіх апетиту!