Гарніри з картоплі завжди популярні та затребувані. Зробити смачний картопляний гарнір можна різними кулінарними способами. Я пропоную запекти картоплю в мультиварці, доповнивши її спеціями та майонезом. Така картопля, запечена в мультиварці з майонезом, виходить з рум'яною скоринкою, смачною, ароматною, м'якою всередині. Запечена картопля чудово доповнить страви з м'яса, курки, риби, овочів.
Інгредієнти
- Картопля: 5-6 шт.
- Майонез: 2 ст. ложки
- Олія оливкова: 2 ст. ложки
- Базилік сушений: 0,5 ч. ложки
- Паприка мелена: 0,5 ч. ложки
- Сіль за смаком
- Часник сушений: 0,5 ч. ложки
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо за списком потрібні інгредієнти для запікання картоплі. Склад спецій можна доповнити своїми улюбленими приправами.
Очищену картоплю нарізаємо великими скибочками (зручніше на 4 частини кожну бульбу). Нарізку з картоплі перекладаємо у миску.
В окрему миску всипаємо сіль, чорний мелений перець, паприку, сушений часник, базилік. Між собою інгредієнти перемішуємо.
Склад із спецій пересипаємо до картопляних скибочок. Відразу перемішуємо так, щоб кожна картопляна часточка була покрита спеціями.
Далі перекладаємо в миску до картоплі майонез, вливаємо столову ложку оливкової олії.
Знову добре перемішуємо картопляні скибочки.
Заготівлю з картоплі для запікання перекладаємо в чашу мультиварки, на дно якої влити масло, що залишилося.
Закриваємо мультиварку кришкою. Вибираємо програму "Випічка". Час встановлюємо на 1:00. Через 30 хвилин мультиварку відкрити, картопля перевернути. Знову закрити мультиварку та продовжити запікати картоплю до закінчення програми.
Картопляні скибочки, запечені в мультиварці, подаємо відразу до столу. Частуйтесь!