Зазвичай пюре з картоплі готують із молоком. Якщо з якихось причин у холодильнику молоко відсутнє, а смачної м'ятої картоплі дуже хочеться, то можна обійтися іншим варіантом приготування пюре. Замість молока пропоную доповнити картоплю сиром. Виходить картопляне пюре без молока з сиром апетитним та ситним. Воно чудово доповнить страви з курки, м'яса, риби, овочів чи грибів.
Інгредієнти
- Картопля: 600-700 г
- Сир твердий: 70 г
- Олія вершкове: 60 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Щоб зварити картопляне пюре без молока із сиром, підготуємо потрібні продукти. Очищаємо картоплю.
Картоплю нарізаємо на половинки або четвертинки. Нарізування перекладаємо в каструлю. Заливаємо холодною водою і солимо до смаку. Каструлю з картоплею ставимо на вогонь і доводимо до кипіння.
Картоплю відварюємо протягом 20-25 хвилин в залежності від сорту бульб. Відвар від картоплі зливаємо, але не весь. Приблизно 200 мл відвару переливаємо у відповідний кухоль.
До гарячої картопля додаємо вершкове масло. Починаємо товкачем м'яти картоплю, підливаючи в процесі відвар.
Картопля продовжуємо пюріювати до бажаної консистенції.
Сир твердих сортів подрібнюємо за допомогою середньої тертки.
Натертий сир одразу додаємо в картопляне пюре.
Сирну стружку перемішуємо із пюре. За смаком перчимо.
Картопляне пюре без молока з сиром вийшло смачним та ситним. Пригощаєтесь, приємного апетиту!