Шашлик зі свинини на сковороді

Готуємо шашлик у домашніх умовах за допомогою сковороди. Для приготування я взяла частину м'яса із шиї. Використовувала томатний кетчуп, доповнений оцтом.

Мало хто відмовиться від соковитих шашликів, запечених на природі з використанням мангалу. Жаль, що тільки не завжди є можливість вирватися за місто, щоб зробити на вугіллі апетитні шматочки м'яса. Для любителів шашлику пропоную спрощений варіант його приготування в домашніх умовах. Моя пропозиція — це шашлик зі свинини на сковороді, який за своїми смаковими якостями не поступається «справжній» м'ясній страві.

Щоб шашлик зі свинини на сковороді порадував вас своїм гастрономічним результатом, не варто «скнарити» і взяти таку частину м'яса як шия. На смакові властивості готового шашлику багато в чому впливає маринад, в якому м'ясо замочуватиметься. Я використовувала томатний кетчуп, доповнений оцтом, нарізкою з цибулі та спеціями. Тонкощі приготування шашлику зі свинини на сковороді у моєму рецепті.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Оцет винний: 2 ст. ложки
  • Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Кетчуп томатний: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка

Приготування

Для рецепту беремо потрібні продукти. Якщо у вас на м'якоті є місця із жиром, то не зрізайте їх. Так шашлик вийде набагато соковитіше.

На обробну поверхню викладаємо м'якуш свинини, щоб нарізати її порційними шматочками невеликого розміру. Заготівлю з м'яса поміщаємо в об'ємну миску.

Нарізку зі свинини доповнюємо подрібненою півкільцями цибулею.

До інгредієнтів у миску засипаємо в потрібній кількості сіль, чорний мелений перчик та спеціальну приправу для шашлику чи м'ясних страв.

Додаємо томатний кетчуп. Вливаємо далі винний оцет.

Добре компоненти м'ясної страви перемішуємо. Миску з вмістом накриваємо харчовою плівкою і залишаємо хвилин на 40.

Свинина замаринувалася, можна переходити до приготування безпосередньо в сковороді. На дно сковороди капаємо олію, розігріваємо її. Переправляємо на сковороду заготовку для шашлику разом із маринадом.

Робимо вогонь середнім. Сковороду із вмістом накриваємо кришкою, томимо свинячий шашлик близько 25 хвилин. Якщо потрібно, додаємо на сковороду води, щоб шашлик не пригорів.

Ось так без особливих кухарських зусиль ми приготували соковитий шашлик зі свинини на сковороді! Подаємо апетитні шматочки м'яса з улюбленим соусом! Частуйтесь на здоров'я!