Пельмені зі свинини

Домашні пельмені – смачна страва, яка прикрасить не лише буденний стіл, а й святковий. Пропоную зробити пельмені зі свинини, які виходять апетитними та соковитими.

Домашні пельмені — ситна та смачна страва, яка прикрасить собою не тільки буденний стіл, а й святковий. Пропоную зробити пельмені зі свинини, які виходять апетитними та соковитими. Для начинки я прокрутила через м'ясорубку добротний шматок свинини. Можна використовувати вже готовий магазинний фарш. Подачу пельменів із свинини чудово доповнить сметана чи улюблений томатний соус чи кетчуп.

Для тесту

  • Борошно пшеничне: 600 г
  • Вода: 300 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка

Для начинки

  • Фарш м'ясний: 500 г (зі свинини)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Для рецепту домашніх пельменів візьмемо інгредієнти за пропонованим списком. Очищаємо цибулю.

У широку миску просіюємо борошно. Всипаємо сіль, перемішуємо, роблячи в центрі заглиблення. Розбиваємо у заглиблення яйце.

У муку далі вливаємо холодну воду і пару столових ложок олії.

Інгредієнти між собою перемішуємо вилкою. Коли склад продуктів збереться в грудку, продовжуємо замішувати тісто на столі. На виході тісто для пельменів вийшло м'яким, що не прилипає до долонь. На час приготування начинки тісто накриваємо рушником і відставляємо убік.

Приготуємо начинку для пельменів. Фарш із свинини перекладаємо в миску. Цибулину рубаємо дрібними шматочками і додаємо до фаршу. Інгредієнти на смак солимо, приправляємо меленим чорним перчиком. Ретельно перемішуємо, соковита начинка для пельменів готова.

І тісто, і начинка готові, приступаємо до ліплення пельменів. Тісто ділимо для зручності на 3-4 шматки. Кожну частину тесту по черзі розгортаємо в тонкий (2 мм) пласт. Звичайною склянкою або кільцем сервіровки невеликого діаметру вирізаємо круглі заготовки.

На кожну заготівлю кладемо приблизно по чайній ложці (чи менше) м'ясної начинки. Щільно скріплюємо краї заготовки, ховаючи начинку всередині. Потім з'єднуємо кінці, формуючи пельмешок. Так ліпимо всі пельмені.

Частину пельменів можна відварити відразу, посоливши воду і додавши до неї лавровий лист. Зліплені пельмені зі свинини я заморозила «про запас».

Ситні домашні пельмені зі свинини подаємо гарячими до столу разом із сметаною. Частуйтесь на здоров'я!