Свинячі реберця в духовці

Приготувати смачно свинячі реберця можна різними способами. Давайте замаринуємо і запечемо їх у духовці. Виходять свинячі реберця в духовці ароматними, соковитими і ситними.

Приготувати смачно і апетитно свинячі реберця можна різними кулінарними способами. Давайте запечемо їх у духовці, попередньо замаринувавши в пікантному соусі. Виходять свинячі реберця в духовці ароматними, соковитими і ситними. До столу таку страву можна запропонувати з відвареною картоплею або овочами.

Інгредієнти

  • Ребра свинячі: 500 г
  • Мед: 1 ст. ложка
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Оцет 9%: 0,5 ст. ложки
  • Гірчиця: 0,5 ст. ложки
  • Олія рослинна: 1 ст. ложка
  • Часник: 2 зубчики
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб запекти в духовці свинячі реберця, візьмемо зазначені продукти за списком. Якщо у вас мед закристалізувався, то розтопіть його в мікрохвильовій печі або на водяній бані. Очищаємо часникові зубки.

Перед маринуванням свинячі реберця ополіскуємо під прохолодною проточною водою, а потім обсушуємо паперовими рушниками. Перекладаємо свинячі реберця в об'ємну миску, за смаком їх солимо і перчимо.

Приготуємо для запікання ребер у духовці маринад. У невелику миску вливаємо соєвий соус та столовий оцет. Перекладаємо до інгредієнтів гірчицю.

Зубчики часнику подрібнюємо за допомогою спеціального пресу. Часникову масу перекладаємо до інгредієнтів у миску, додаємо рідкий мед, вливаємо олію.

Між собою складові маринаду ретельно перемішуємо до отримання рідкого однорідного складу.

Кисло-солодкий соус, що вийшов, переливаємо до свинячих реберець. Перемішуємо, затягуємо миску з реберцями харчовою плівкою і ставимо в холодильник для маринування на 2-3 години.

Замариновані свинячі реберця перекладаємо у відповідну форму для запікання. Завантажуємо форму в розігріту до 185 ° духовку. Запікаємо свинячі реберця протягом години.

Ароматні, смачні та пікантні свинячі реберця в духовці відразу подаємо на стіл. Всім смачного!