З картоплі можна приготувати багато смачних гарнірів, серед яких пюре, мабуть, найпопулярніше. Картопляне пюре кожна господиня робить на власний смак. Мені подобається картопляне пюре з грибами та цибулею, яке підійде для пісних днів. Такий гарнір при подачі можна доповнити овочевим салатом.
Інгредієнти
- Картопля: 600 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Печериці свіжі: 150 г
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо потрібні інгредієнти для варіння картопляного пюре. Картоплю очищаємо, ополіскуємо під прохолодною водою. Свіжі печериці промиваємо від забруднень. Цибулю очищаємо.
Картоплю нарізаємо у формі великих скибочок. Завантажуємо їх у каструлю, заливаємо водою. Воду на смак солимо. Відварюємо до готовності. З картоплі зливаємо відвар, частину залишаємо.
Картоплю «перетворюємо» на пюре потрібної консистенції.
Тим часом підготуємо цибулю з грибами. Цибулю нарізаємо дрібним кубиком. У сковороді розігріваємо олію. Викладаємо в сковороду заготовку цибулю. Пасеруємо до м'якості протягом хвилини.
Нарізаємо печериці середніми скибочками. Нарізку із грибів переправляємо до цибулі.
Печериці з цибулею приправляємо за смаком сіллю та перчиком. Обсмажуємо інгредієнти на сковороді приблизно 8 хвилин, інколи перемішуємо.
Підсмаження з печериць з цибулею перекладаємо в картопляне пюре.
Гриби перемішуємо з картоплею.
Ситне картопляне пюре з цибулею та грибами приготоване. Всім смачного!