Овочеве рагу з баклажанами та болгарським перцем

У рецепті я використала моркву, цибулю, солодкий болгарський перець, помідор, капусту, доповнила баклажаном. Можна використовувати як.

Овочеве рагу є міксом з різних інгредієнтів з грядки. У своєму рецепті я використала моркву, цибулю, солодкий болгарський перець, помідор, капусту. Овочі доповнили баклажаном. Ситне овочеве рагу з баклажанами подобається моїм домочадцям за чудовий смак.

Апетитну овочеву рагу можна використовувати як самостійну страву або запропонувати її як гарнір до м'ясних або рибних страв.

Представлений покроковий рецепт овочевого рагу з баклажанами реалізується в сковороді, можна використовувати казан або сотейник.

Інгредієнти

  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Капуста: 400 г
  • Баклажан: 1-2 шт.
  • Помідори: 1-2 шт.
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Для овочевого рагу беремо вказані інгредієнти. Овочі промиваємо та очищаємо.

Морквину для рагу подрібнюємо невеликими кубиками, цибулю наріжемо скибочками. Заготівлю з моркви та цибулі відправляємо на сковороду, в якій попередньо прогріваємо олію.

Солодкий болгарський перчик будь-якого кольору нарізаємо смужками. Викладаємо подрібнений перець до решти інгредієнтів на сковороду.

Наступний овочевий компонент нашого рагу – баклажан. Рекомендується зрізати з нього шкірку. Нарізаємо «синенькими» шматочками, які відразу перекладаємо в сковороду.

Видаливши з качана капусти поверхневі листи, шаткуємо її, нарізку викладаємо в сковороду.

Натираємо без шкірки помідор або дрібно його ріжемо. Заготівлю з помідора додаємо до овочів.

Інгредієнти перемішуємо, кидаємо на свій смак сіль та мелені спеції. Томимо під кришкою до готовності приблизно на 20-25 хвилин.

Апетитне рагу з овочів та баклажанів готове. За бажання страву можна прикрасити свіжою зеленню під час подачі.

Овочеве рагу з баклажанами подавати можна і в гарячому вигляді, і вже в охолодженому. Частуйтесь на здоров'я!