У моїй сім'ї просто люблять картопляне пюре. Гарнір із картоплі чудово гармонує з іншими стравами з овочів, м'яса, курки, грибів, риби. М'ята картопля відмінно доповнює та розкриває смак котлет, гуляшу, салатів та інших страв. Приготувати картопляне пюре, на перший погляд, легко і просто. Але щоб смак гарніру з картопля дійсно був чудовим, потрібно знати, як правильно його зробити, супроводивши додатковими інгредієнтами. Ось покроковий рецепт картопляного пюре зі сметаною та зеленню, який, я впевнена, вам сподобається.
Інгредієнти
- Картопля: 500 г
- Сметана (20%): 3-4 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Кріп (свіжий): 3-4 гілочки
Приготування
Підготуємо для рецепту інгредієнти. Очищаємо картоплю, обполіскуємо під холодною водою. Промиваємо гілочки свіжого кропу, струшуємо зайву вологу.
Бульби картоплі розрізаємо на дві половинки та складаємо в каструлю. Заливаємо картоплю водою.
Картопля відразу солимо і варимо до готовності. Перевіряємо готовність ножем. Трохи картопляного відвару переливаємо в ємність (майже половину склянки). Решту відвару нам не потрібно.
До вареної картоплі перекладаємо жирну сметану. Інгредієнти до смаку перчимо.
Починаємо картоплю м'яти, підливаючи у процесі відвар, яким регулюємо консистенцію пюре.
У картопляне пюре, що вийшло, додаємо нашаткований кріп.
Перемішуємо пюре із зеленню за допомогою ложки. Картопляний гарнір готовий.
Всім смачного та ситного перекушування!