Багатьом обивателям подобаються оладки із сирої картоплі – драніки. Є безліч кулінарних способів приготувати цю смачну страву. Я пропоную колекцію рецептів поповнити ще одним варіантом – з манною крупою. Виходять картопляні драники з манкою з приємною золотистою скоринкою, із щільною структурою, смачними та дуже ситними. До столу драники з манкою можна запропонувати з улюбленим соусом, в ідеалі — зі сметаною.
Інгредієнти
- Картопля: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Яйце куряче: 1 шт.
- Крупа манна: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 70 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти. Очищаємо картоплю та цибулю. Ополіскуємо овочі під холодною водою.
Картоплю натираємо. Вибираємо для подрібнення терку з великими осередками. Картопляну масу потрібно буде віджати. Зручніше зробити це, використовуючи марлю.
Цибулю теж натираємо і відразу додаємо до картопляної заготівлі. Перемішуємо.
До інгредієнтів розбиваємо куряче яйце. Відразу солимо і до смаку перчимо склад продуктів. Перемішуємо інгредієнти.
Всипаємо манну крупу.
Ретельно між собою інгредієнти перемішуємо. В'язку картопляну масу для драників залишаємо хвилин на 10. За цей час манка набухне, зв'яже тісто, а драники добре триматимуть форму під час смаження.
На сковороді прогріваємо олію. Формуємо драники із картопляного тіста за допомогою ложки. Смажимо оладки з картоплі приблизно по 3 хвилини з кожного боку на помірному вогні. Після смаження драники з манкою краще викласти на паперові серветки, щоб видалити надлишки олії.
Апетитні, смачні, з хрусткою скоринкою драні готові. Подаємо їх до столу з улюбленим соусом. Приємного та ситного перекушування!