Пиріг із листкового тіста з картоплею та цибулею

Якщо вам до душі нескладні вироби домашньої випічки, обов'язково візьміть на озброєння цей покроковий рецепт пирога з листкового тіста з картоплею і цибулею.

Якщо вам до душі нескладні вироби домашньої випічки, обов'язково візьміть на озброєння цей покроковий рецепт пирога з листкового тіста з картоплею і цибулею, який готується в духовці. У рецепті використовується покупне листкове тісто (безріжкове), а начинка – з найдоступніших інгредієнтів: картоплі та цибулі.

Основні кулінарні переваги такого листкового пирога – це відмінний смак, простота в збиранні, мала кількість часу на приготування.

Якщо є бажання, можна доповнити картопляну начинку фаршем, рибою, грибами.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 400 г
  • Картопля: 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Кунжут: 1 ст. ложка

Приготування

Готуємо інгредієнти. Листковий напівфабрикат розморожуємо при кімнатній температурі. Картоплю та цибулю очищаємо, ополіскуємо під холодною водою.

Почнемо із підготовки інгредієнтів для начинки пирога. Картоплю нарізаємо у формі тонких кілець. Цибулину шаткуємо півкільцями.

Один пласт листкового тіста розгортаємо тонше, поміщаємо його на лист або у форму для випічки. Кладемо на пласт картопляну заготівлю.

Доповнюємо картопляний шар начинки цибульною нарізкою.

Компоненти начинки приправляємо сіллю та присмачуємо меленими спеціями.

Закриваємо картопляну начинку другим пластом, який також слід розкачати. Оформляємо краю пирога на власний розсуд.

Збиваємо вміст сирого яйця. Сумішю, що вийшла, змащуємо поверхню листкового пирога. Розкидаємо хаотично зерна кунжуту.

Сформований пиріг із листкового тіста завантажуємо в духовку на 30 або 35 хвилин, виставивши температурне нагрівання на 180 градусів.

Домашній пиріг із листкового тіста з начинкою з картоплі та цибулі приготувався. Коли він трохи охолоне, розрізаємо на шматки і подаємо до столу. Усім смачна дегустація!