Тісто для млинців на гарячому кефірі

Рецепт тесту для млинців на гарячому кефірі підійде для господарок, які не бояться експериментувати, пробуючи різні способи замісу тесту для домашньої випічки.

Пропонований мною покроковий рецепт тесту для млинців на гарячому кефірі підійде для господарок, які не бояться експериментувати на кухні, пробуючи різні способи замісу основи для домашньої випічки на сковороді. Млинці з такого тесту виходять ажурними, мереживними. Вони чудово урізноманітнюють ранкову трапезу. Млинці на гарячому кефірі чудово поєднуються з варенням, згущеним молоком, сметаною. Отже, починаємо кулінарити.

Інгредієнти

  • Кефір: 250 мл
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Вода кип'ячена: 150-200 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Відміряємо для замісу млинця потрібні інгредієнти. Для реалізації рецепту знадобиться невелика каструлька.

У каструлю виливаємо порцію кефіру. Обертаючи віночком, доводимо кисломолочний напій до кипіння. Звичайно, що кефір трохи згорнеться, так і потрібно. Відразу каструльку знімаємо з вогню.

У прогрітий кефір вливаємо вміст курячого яйця.

Потім додаємо в кефір порцію цукру (кількість — на ваш смак) і сіль.

Добре між собою інгредієнти змішуємо до одержання однорідного складу.

У суміш, що вийшла, просіваємо пшеничне борошно. На цьому етапі вводимо соду.

Борошно втручаємо в суміш. На виході виходить тісто густе.

Густе тісто розбавляємо теплою кип'яченою водою, доводячи до необхідної консистенції.

У млинцеве тісто відразу додаємо олію. Ще раз перемішуємо склад млинця.

Даємо тесту трохи відпочити, готуємо сковороду і починаємо випічку ажурних млинців на гарячому кефірі. Приємного вам клопоту на кухні!