Закусочні млинці.

Раджу любителям домашньої випічки на сковороді приготувати смачні закусочні млинці, які запропонувати на стіл можна разом з улюбленими соусами.

Раджу любителям домашньої випічки на сковороді приготувати смачні закусочні млинці, які запропонувати на стіл можна разом з улюбленими соусами – сметаною або кетчупом. Млинці, у складі яких є ріпчаста цибуля, за структурою виходять ніжними, еластичними, ароматними. До речі, млинці цибулі можна використовувати і для фарширування несолодкими начинками.

Інгредієнти

  • Молоко: 250 мл
  • Борошно пшеничне: 100 г
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 120 г
  • Цукор: 0,5 ст. ложки
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Олія рослинна: 1,5 ст. ложки (+ для змащування сковороди)

Приготування

Щоб приготувати закусочні млинці, відміряємо потрібну кількість інгредієнтів. Цибулю очищаємо. Молоко має бути кімнатної температури.

На обробній дошці нарізаємо цибулю шматочками. Перекладаємо їх у чашу подрібнювача. Вливаємо до цибулин 50 мл молока.

Подрібнюємо інгредієнти так, щоб вийшло ніжне цибулеве пюре. Для процесу подрібнення також можна використовувати занурювальний блендер.

У цибулеве пюре, що вийшло, розбиваємо курячі яйця. Всипаємо цукровий пісок та сіль. Віночком перемішуємо інгредієнти.

У склад, що утворився, всипаємо борошно і перемішуємо до утворення густого тіста.

У тісто вливаємо решту молока (200 мл) і перемішуємо добре.

У млинцеве тісто вливаємо порцію олії, перемішуємо. Даємо тесту настоятися протягом 10-15 хвилин.

Поверхню сковороди змащуємо олією та оптимально прогріваємо. Виливаємо на гарячу сковороду порцію млинця, розподіляючи по всій поверхні. Смажимо млинці з кожного боку по хвилині. Сковорідку змащуємо лише один раз, адже олія присутня в тесті.

Смачні млинці цибулі подаємо до столу з улюбленими соусами. Пригощайтеся, приємного всім перекушування!