Раджу любителям домашньої випічки на сковороді приготувати смачні закусочні млинці, які запропонувати на стіл можна разом з улюбленими соусами – сметаною або кетчупом. Млинці, у складі яких є ріпчаста цибуля, за структурою виходять ніжними, еластичними, ароматними. До речі, млинці цибулі можна використовувати і для фарширування несолодкими начинками.
Інгредієнти
- Молоко: 250 мл
- Борошно пшеничне: 100 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Цибуля ріпчаста: 120 г
- Цукор: 0,5 ст. ложки
- Сіль: 0,5 ч. ложки
- Олія рослинна: 1,5 ст. ложки (+ для змащування сковороди)
Приготування
Щоб приготувати закусочні млинці, відміряємо потрібну кількість інгредієнтів. Цибулю очищаємо. Молоко має бути кімнатної температури.
На обробній дошці нарізаємо цибулю шматочками. Перекладаємо їх у чашу подрібнювача. Вливаємо до цибулин 50 мл молока.
Подрібнюємо інгредієнти так, щоб вийшло ніжне цибулеве пюре. Для процесу подрібнення також можна використовувати занурювальний блендер.
У цибулеве пюре, що вийшло, розбиваємо курячі яйця. Всипаємо цукровий пісок та сіль. Віночком перемішуємо інгредієнти.
У склад, що утворився, всипаємо борошно і перемішуємо до утворення густого тіста.
У тісто вливаємо решту молока (200 мл) і перемішуємо добре.
У млинцеве тісто вливаємо порцію олії, перемішуємо. Даємо тесту настоятися протягом 10-15 хвилин.
Поверхню сковороди змащуємо олією та оптимально прогріваємо. Виливаємо на гарячу сковороду порцію млинця, розподіляючи по всій поверхні. Смажимо млинці з кожного боку по хвилині. Сковорідку змащуємо лише один раз, адже олія присутня в тесті.
Смачні млинці цибулі подаємо до столу з улюбленими соусами. Пригощайтеся, приємного всім перекушування!