Хвороба з листкового тіста

Хвороба з листкового тіста – смачна випічка, яка прикрасить собою будь-яке чаювання. Від таких солодких ласощів, присипаних цукровим порошком, мало хто відмовиться!

Хвороба – смачна випічка, яка прикрасить собою будь-яке чаювання. Від таких солодких ласощів, присипаних цукровим порошком, мало хто відмовиться! Щоб процес приготування домашнього хмизу був для вас необтяжливим, візьміть за основу готове листкове тісто. Пропонований покроковий рецепт хмизу з листкового тіста, я впевнена, завжди буде у вас під рукою.

Інгредієнти

  • Тісто листкове бездрожжеве: 250 г
  • Цукор (пудра): 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 50-70 мл

Приготування

Для солодкого десерту підготуємо вказані продукти. Готовий напівфабрикат – листкове тісто – продається в замороженому вигляді. Для смаження хмизу його потрібно розморозити при кімнатній температурі. Зазвичай потрібно хвилин 40.

Пласт листкового тіста кладемо на поверхню столу. Нарізаємо тісто на смужки із приблизним розміром 3,5 на 10 см.

Тепер на кожному шматочку тіста потрібно зробити надріз центром.

Сформуємо хмиз. Беремо один кінець смужки та просовуємо його через надріз. Аналогічно чинимо і з іншими заготовками.

У сковороду наливаємо порцію олії. Для смаження хмизу добре його прогріваємо. Перекладаємо на сковороду кілька заготовок хмизу.

Коли заготівлі підрум'яняться з одного боку, перевертаємо їх. Після смаження рекомендується викласти хмиз на паперові рушники.

Дочекаймося, поки хмиз охолоне, а потім прикрасимо його цукровою пудрою. Скористатися краще ситом для посипання.

Випічку пропонуємо до столу з чашкою улюбленого напою. Солодкого всім перекушування!